BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bülent Tüfenkci kimdir aslen nereli eşi ve çocukları

Bülent Tüfenkci kimdir? Bülent Tüfenkci aslen nerelidir? 65. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Bülent Tüfenkci'nin eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? Bülent Tüfenkci ile ilgili detaylar internethaber.com'da.

Abone ol

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden biri olan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci kimdir? Bülent Tüfenkci aslen nerelidir? Bülent Tüfenkci'nin eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? İşte Bülent Tüfenkci hakkında merak edilen tüm haberler...

BÜLENT TÜFENKCİ KİMDİR? - GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI

Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.

 

Bülent Tüfenkci (1966, Yeşilyurt, Malatya) Türk avukat ve siyasetçi.

Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2011-2015 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde Malatya milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde yeniden Malatya milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.