BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,50
HABER /  SPOR

Bülent Korkmaz destan yazıyor

Azerbaycan'ın Bakü takımının teknik direktörlüğü görevini üstlenen Bülent Korkmaz, takımını zaferden zafere taşıyor.

Abone ol

Korkmaz'ın takımı Bakü, Azerbaycan Kupası 1. tur ilk maçında Bakili'yi 6-0 yenerek önemli bir galibiyete imza attı

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Galatasaray'ın efsane Bülent Korkmaz Azerbaycan futboluna da adını altın harflerle yazdırmaya kararlı gözüküyor. Yaklaşık 1 ay önce Bakü Takımının teknik direktörlüğü görevine getirilen Korkmaz, hem ligde hem de kupada takımının elde ettiği başarılarda başrol oynuyor. Bülent Korkmaz'ın gelişiyle büyük çıkışa geçen Bakü, son olarak Azerbaycan Kupası 1. tur ilk maçında karşılaştığı Bakili takımını 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 11 Kasım'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj sağladı.

Bakü'nün bu maçtaki gollerini 18 ve 20. dakikada Feliks, 33. dakikada Ahmet Ticani, 53. dakikada Amiran Muciri, 74. dakikada Nicat Abdullayev ve 76. dakikada Orhan Beşirli kaydetti. Bakü ikinci maçtan da avantajlı bir skorla ayrılırsa çeyrek finale adını yazdıracak. Kupa zaferi ve Azerbaycan'daki günleriyle ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulunan Bülent Korkmaz, takımı fiziksel ve taktiksel olarak belirli bir aşamaya getirdiğini ifade ederek, "Buraya geleli yaklaşık bir ay oldu. Geldikten sonra antrenmanlarımızı yoğun bir biçimde gerçekleştirdik. Takımı taktiksel ve fiziksel anlamda belli bir noktaya getirdik. Tabi bu halen yeterli değil. Önümüzde bir ay daha var ve bu bir ay içinde daha iyi olacağını düşünüyorum. Son haftalarda Gebele gibi zor bir deplasmandan, ki Gebele kendi sahasında oynadığı 4 maçın hepsini kazanmıştı- 2-0 galip geldik. Dün de kupa maçı oynadık. Ve bu maçta da 3 PAF takımdan 3 oyuncu oynatmama rağmen 6-0 kazandık. Burada gençlere ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz ve daha da çok genç futbolcu çıkaracağız. Onları oynatarak farklı bir galibiyet aldık. Bu bizim için iyi, ama yeterli değil. Daha da iyi olabilir diye düşünüyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Takımı aldığımızda 9. sıradaydı. Bir basamak çıktık. Bu haftaki maçı da alırsak daha yukarı çıkacağız" diye konuştu.

Türkiye'den transfer yapmayı düşünüyor musunuz şeklindeki bir soruya ise Korkmaz, "Transfer için şimdiden hazırlanmak lazım. Ama gidecek ve kalacak oyuncuları belirlemek gerekiyor. Burada kalacak oyuncu da gidecek oyuncu da bunu kendisi belirleyecek. Oynadığı oyunla hem de antrenmanda göstereceği performansla, bizim kuralarımıza uymasıyla ilgili bir durum. Bir oyuncu statta oynamaması önemli değil yeter ki bizim düşündüklerimizi gerçekleştirsin. Düşündüklerimizi yaparsa kalacaktır bu takımda. Ama düşündüklerimizi yapmazsa o oyuncu gidecektir" dedi.