BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Öcalan bombası

Bülent Arınç Öcalan ile ilgili ezberleri bozdu. 'Gerçekçi olalım' diyen Arınç, 'Öcalan'ın önemli bir aktör olduğunu kabul etmeliyiz' diyerek şaşırttı.

Abone ol

İNTERNETHABER -  İlk kez bir devlet yetkilisinden Öcalan'ın konumuna yönelik "önem atfeden" ifadeler duyduk. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalan için ezberleri bozdu ve "Öcalan'ın önemli bir aktör olduğunu kabul etmeliyiz" dedi.

NTV'de canlı yayında soruları yanıtlayan Bülent Arınç, İmralı süreci ve Öcalan'la ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

"Silahlar sussun, PKK Türkiye'yi terketsin istiyoruz" diyen Arınç, "Tamamen silahların susması noktasına gelmesi önümüzdeki aylarda gerçekleşebilir. Ancak Öcalan'ın sözlerine karşılık Kandil'in ne yapacağına bakmamız lazım" dedi.

ÖCALAN ÖNEMLİ BİR AKTÖR

Bülent Arınç "Abdullah Öcalan'ın görüşmeler sonunda çok önemli bir şahsiyet haline geldiği' yönündeki eleştirilerle ilgili ezber bozan bir tutum sergiledi. Arınç, "Öcalan önemli bir aktördür" diyerek şu kritik açıklamayı yaptı;

*"Öcalan daha da popüler bir şahsiyet haline mi gelecek. Gerçekçi olalım. Öcalan bu süreçte önemli bir aktördür. Geçmişteki suçlarını bir kenara koyalım. Bugün biz terörün bitirilmesini gündemimize almışsak bu süreçte Öcalan'ın önemli bir aktör olduğunu kabul etmeliyiz.

Biz gerçeklerle yola çıkıyoruz. Bu gerçeği bilmemiz onu yüceltmemiz anlamına gelmez. Bu aktörden Türkiye için daha çok nasıl verim alırız onun peşindeyiz. Başarırsak Türkiye 30-40 yıllık bir karabasandan kurtulmuş olacak. Daha popüler olacakmış daha çok şöhret kazanacakmış bunları kenara bırakıp bu aktörden nasıl yararlanacağız bunu takip etmemiz lazım."

MİT BAŞ AKTÖR

Bülent Arınç İmralı ile yapılan görüşmelerin MİT üzerinden yürüdüğü vurgusunu da yaptı. Arınç, "MİT hala sürecin önemli aktörü. Hükümet ve sayın başbakan olarak bu merhaleler başarıyla kat edilirse siyasi iktadarın da 'biz bu sorunu çözmeye kararlıyız' diye bir açıklaması olacak. MİT'in İmralı sürecininin baş aktörü olduğunu söyleyebilirim. Bir gizli servis bir istihbarat örgütü ne gerekiyorsa yapar. Oraya gidip görüşmesi gerekiyorsa gidip görüşür" diye konuştu. 


  BÜLENT ARINÇ CHP'Yİ 28 ŞUBAT'ÇI YAPTI                           


Canlı yayında Arınç, CHP'yi ve yıldönümüne bir kalan 28 Şubat sürecini de yorumladı. Bu konudaki sözleri CHP'lileri kızdıracak türden oldu. (DEVAMINI OKU)