BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan İsrail'e şok suçlama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'de Anadolu Ajansı'na hedef gözeterek bomba attığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail ordusunun Gazze'deki Anadolu Ajansı (AA) bürosunu vurmasıyla ilgili olarak "Gazze'deki, ayakta kalan tek basın kuruluşu, bütün dünyaya canlı haber geçen, fotoğraf geçen, üzerindeki logosuyla bizim gururumuz olan Anadolu Ajansı'na, bilerek bomba attılar" dedi.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine bağlı kurumların temsilcilerini, Başbakanlık Yeni Bina'da kabul ederek, bayramlaştı.

Bayramlaşmaya, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve RTÜK Başkanı Davut Dursun, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs ve beraberindeki heyetler katıldı.

Türkiye'nin en güzide kurumlarının görevlerini "gayet güzel" yaptığını belirten Arınç, bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arınç, "İnşallah, bundan sonra da görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirecekler" dedi.

ANADOLU AJANSI ÇALIŞANLARI BÜYÜK TEHLİKEDE 

Kurumlara tebrik göndererek, çalışanların da bayramlarını kutladığını anımsatan Arınç, "Özellikle, bu dönemde Anadolu Ajansı'mızın Gazze'deki bürosu bombalandı ve maalesef muhabir arkadaşlarımızdan birisi ağır bir şekilde yaralandı ve Türkiye'ye getirildi. Diğerleri de büyük tehlikeler atlattılar ama çok şükür bir can kaybı ya da bir yaralanma olmadı" dedi.

BASININ GÖREVİNİ YAPMASI GEREKİR

Arınç, basının dünyanın her yerinde görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini, bu konuda kendisine ilişilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Basın korunmalıdır, özellikle kimliğini belirtmişse buna dikkat edilmelidir. Üzerindeki kıyafetle ve elindeki aletlerle. Sadece basın özgürlüğü kapsamında görevini yapıyorsa ve basına ait binalar belirlenmiş ve önceden bildirilmişse, herhangi bir tecavüze maruz kalmadan görevlerini yapmaları gerekir.

İSRAİL BİLEREK BOMBA ATTI 

Ama maalesef Anadolu Ajansımızın Gazze'deki, ayakta kalan tek basın kuruluşu, bütün dünyaya canlı haber geçen, fotoğraf geçen, üzerindeki logosuyla bizim gururumuz olan bir kuruluşa, bilerek bomba attılar. Bereket, tahliye edilmişti. Orada, bir can kaybı olmadı, ama yerel basın muhabiri istihdam ediyoruz. Onlardan bir arkadaşımız, ayağından kötü bir şekilde yaralandı. Diplomatik girişimlerle Mısır tarafına geçti, Mısır'dan da ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Tedavisi yapılıyor. Kendisi de Türkiye'ye getirilmekten, ailesi ile birlikte çok mutlu olduğunu ifade etti.

İSRAİL'İ KİMSE ELEŞTİRMİYOR 

Yapılan saldırının tüm basın kuruluşları tarafından kınanması gerektiğinin altını çizen Arınç, "Biz isterdik ki, sadece Türkiye'den değil. Bütün dünyada basınla ilgili kurum ve kuruluşlar, bunu lanetlesin, eleştirsinler, basına karşı yapılan bu saldırıya karşı çıksınlar. Ama, maalesef olmadı tespit edebildiğimiz kadarıyla. Herhalde İsrail söz konusu olduğunda, bunlar bile eleştirilmiyor. Ama bu dünyanın bir ayıbıdır" diye konuştu.

AA MEKTUP YAZDI 

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya mektup yazdığını belirten Arınç, "Genel Müdürümüz, hem de uluslararası kuruluşlara bunu bildirmek suretiyle görevini yaptı" dedi. Bugün, İsrail Büyükelçiliği önünde bir etkinlik yapılacağını da hatırlatan Arınç, "Aynı zamanda da bütün dünyada bunun bilinmesi, kayda geçirilmesi noktasında da önemli bir çalışma yaptılar. Bir taraftan da Medya- İş Sendikası, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya çalışıyor. Basın mensuplarının, sağlıkla çalışmalar yapmasını, hayırlı uzun ömürle yaşamasını dileriz" açıklamasında bulundu.