BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Fethullah Gülen açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Fethullah Gülen'in iadesi konusundaki son durumu aktardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Fethullah Gülen'in iadesi konusundaki son durumu aktardı.

Bülent Arınç, "ABD'deki zat'ın iadesi istenecekse, ABD'nin isteyeceği ilk şey bilgi ve belgelerin ellerine ulaştırılmasıdır. Elde bilgi ve belgeler varsa bunlar ulaştıralacaktır" dedi.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TORUNLAR İNŞAATINDAKİ KAZA

*10 kardeşimizin ölümü hepimizi üzüntüye boğdu. Memleketlerine 3-5 kuruş kazanarak memleketlerine göndermek isteyen kardeşlerimiz hayatını kaybetti. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

*Şüphesiz bir iş kazası olduğu anlaşılıyor. Sayın Faruk Çelik’in konu hakkında verdiği bilgileri dinledik.
Adli ve idari soruşturma devam ediyor. İlgili bakanlıkların çalışmaları devam ediyor. En çok suç kimdedir bunlar hakkındaki incelemeler yapıldıktan sonra davalar açılacaktır.

BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU GÖREVLENDİRİLECEK

*Adli soruşturmaya bir müdahalemiz söz konusu değil. İdari soruşturma hem valilik hem de ilgili kurumlar tarafından belediyeleri de kapsayacak şekilde başlatılmış ve devam etmektedir.
Sayın başbakanımız bir karar verdi o da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu görevlendirecektir. 
İş sağlığı ve güvenliği noktasında bir eksikliğimizin olup olmadığını uzun bir şekilde tartıştık. 

SORU-CEVAP 

-Asasör kazasında ölenler şehit kabul edilecek mi? Bundan sonra iş kazasında ölenler şehit mi sayılacak?

Sayın Başbakan'ımızın İstanbul'daki olayla ilgili olarak açıklaması oldu Konya'da. Ölenlerin şehit olması gibi bir durum söz konusu değil. Şehitlik kavramını hepimiz çok iyi biliyoruz. Vatan mücadelesinde hayatını kaybeden insanların şehit sayılacağı peygamberimizin hadislerinde de belirtilmiştir. 

-Fethullah Gülen'in iadesi noktasında hangi aşamaya gelindi?

Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı'mızın görüşmesinde neler konuşulduğu hakkında bir bilgimiz yok. Bu konuda hükümetimizin de cumhurbaşkanımızın da görüşleri malumdur. Bütün mücadeleleri hukuk içinde yapacağız. ABD, kişi hak ve özgürlüklerine değer veren bir ülke. ABD'deki zat'ın iadesi istenecekse, ABD'nin isteyeceği ilk şey bilgi ve belgelerin ellerine ulaştırılmasıdır. Elde bilgi ve belgeler varsa bunlar ulaştıralacaktır.