BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Erdoğan'a şok sözler

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ipleri kopardı. Arınç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hiç beklenmedik bir tepki verdi. İşte Arınç'ın bomba sözleri.

Abone ol

Çözüm Süreci ve Abdullah Öcalan mektubu konusunda günün bomba açıklaması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'tan geldi. Bülent Arınç , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ipleri koparan bir çıkış yaptı. Arınç özetle 'işimize karışma' mesajını verdi.

Ankara'da konuşan Bülent Arınç 'dan bugün hiç beklenmedik bir çıkış geldi. Arınç 'ın çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyeti haberlerini televizyondan izliyorum olumlu bulmuyorum' tepkisi üzerine geldi. Bülent Arınç yaptığı son dakika açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, 'Sayın cumhurbaşkanımız habersiz değildir. Cumhurbaşkanımızın sözlerini uygun bulmuyorum' dedi.

NE ZAMAN EMRETMİŞSE KENDİSİNE BİLGİ SUNULMAKTADIR

Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

KENDİ HİSSİ BEYANLARI

'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi.
Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız.. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.

HEYETTEKİ İSİMLERİ SEVER VE TAKDİM EDER

İzleme heyetindeki isimler yeni isimler değildir. Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir.
Cumhurbaşkanımız da bu isimleri kendisi de çok sever ve takdir eder. İzleme heyetindeki kişiler hakkında olumlu düşüncelere sahibiz.

İZLEME HEYETİ İSİMLERİ

Bu isimlerin tespit edilmesi konusunda hükümetimizin de verilecek görevler konusunda başbakanımızın da bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Yalçın Akdoğan’ın da katkısı büyüktür bunu biliyorum. Sayın Akdoğan’ın ve başbakanımızın söylediklerine itibar etmeli, diğer haberlere itibar etmemeliyiz. Pek çok haber dolaşabilir, itibar etmeyin. Günü geldiğinde bizzat bilgi sunulacaktır

ÖCALAN MEKTUBU
Bu mesaj her yönüyle olumdur. Bu mesajın verilmesini bile hükümetin bir başarısı olarak görüyorum
Sayın cumhurbaşkanımızın başarısı olduğunu biliyoruz