BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan çok tartışılacak çıkış

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına itiraz etti. MİT TIR'larıyla ilgili konunun tartışmalı olduğunu söyleyen Arınç, tutuklama kararının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için verilen tutuklama kararına itiraz etti. MİT TIR'larıyla ilgili tartışmanın "sır olmaktan" çıktığını savunan Arınç, tutuklama kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek "Umuyorum ki bir an önce kamu vicdanını tatmin edecek bir karar verilir" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, twitter adresinden Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına itiraz etti. "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlığı altında belirtilen "Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama" suçunun cezasının ağır olduğunu hatırlatan Arınç, Berberoğlu'nun tutuklanmasına neden olan MİT TIR'larıyla ilgili konunun TV ve gazetelerde yayımlandığını, sır olmaktan çıktığını iddia etti.

Berberoğlu'na isnat edilen suçla ilgili şahsın özel bir kasıt altında suçu işleyip işlemediğinin araştırılması gerektiğini de ifade eden Arınç, verilen kararın büyük bir infiale neden olduğunu ve tutuklamaya ilişkin tepkileri de doğal karşıladığını belirtti. İşte Arınç'ın o sözleri:

"Verilmiş olan cezanın ve özellikle tutuklamanın büyük bir üzüntü ve infial doğurduğunun farkındayım. Buna yönelik tepkileri de doğal karşılıyorum. Ancak Anayasamızın 138. Maddesi’ne, Devlet katındakiler dahil, tüm vatandaşların özenle riayet etmesi gerekir. Ve yargı ne kadar güven kaybetmiş olursa olsun, Türk Yargısı’na güvenmeye mecburuz.

Bilelim ki Türkiye’de Hakimler vardır ve Adalet mutlaka tecelli edecektir !

Bugün için benim naçizane tavsiyem şudur: Bu kararın, her halükarda istinaf yoluyla incelenmesine ihtiyaç vardır. 15 yılı aşan cezalar doğrudan istinata tabidir ve Bölge Adliye Mahkemeleri, kararları re’sen inceler. Çok kısa bir süre içerisinde bu incelemenin yapılabileceğini düşünüyorum. Umuyorum ki bir an önce kamu vicdanım tatmin edecek bir karar verilir. Zira, şu an, herkes için ve gecikmeyen adalete çok ihtiyacımız var…"