BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  SEÇİM

Bülent Arınç'tan CHP'ye olay seçim mesajı

2015 genel seçimleri üzerine değerlendirme yapan Bülent Arınç, CHP'ye yüzde 35 hedefi için 'Havada bulut, sen bunu unut' diye mesaj verdi.

Abone ol

7 Haziran seçimleri için 'yüzde 35'lik bir oy oranını hedef koyan CHP için, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan sert bir eleştiri geldi. Arınç, CHP'nin bu hedefine ilişkin, "Sen kendine 35 hedef koymuşsun. Aklında olsun yüzde 35'le bu kadar parti de varken senin tek başına iktidara gelmen hayal. Havada bulut, sen bunu unut'' dedi.

"BENİM GİBİ İHTİYAR OLMUŞSUN ARTIK SEN..."

Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'nin kent merkezindeki seçim bürosunda, seçime dair açıklamalar yaptı; CHP'yi ise "CHP, 'beni Atatürk kurdu, ben devleti kuran partiyim' diyor. Vah beyim vah. Ne yaptın sen. 1950'de Demokrat Parti seni devirdi. Aradan 65 yıl geçmiş. Benim gibi ihtiyar olmuşsun sen artık. Bu kadar sürede tek başına iktidara geldin mi sen? Koalisyonlarda bir şey yaptın mı, hayır. Sen ne bilirsin devlet yönetmeyi, milleti idare etmeyi. Sen eskiden sadece CHP'nin tek başına iktidarda olduğu zamanlarda millete zulmetmekten başka bir şey yapmadın. Kürt kimliğini inkar ettin, Dersim'ler senin eserindir. O dönemde kellesini vermiş insanlar hepsine yapılan zulümler senin eserindir. Şimdi de tek başına iktidara gelme ümidinde değilsin. Yüzde 25'i aşmaya çalışıyorsun. Sen kendine 35 hedef koymuşsun. Aklında olsun yüzde 35'le bu kadar parti de varken senin tek başına iktidara gelmen hayal. Havada bulut, sen bunu unut.'' diye eleştirdi.

bulent-arinc.20150518160851.jpg
İşte Arınç'ı o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"Seçimden en iyi sonucu almak istiyoruz. Özellikle Van'da arkadaşlarımızın maruz kaldığı tehdit ve fiili müdahalelere karşı. Seçim bürosu tutacaksınız, vazgeçiriyorlar. Bunları biliyoruz. Kimin yaptığını da biliyoruz. Elbette ülkeyi yöneten hükümet olarak asayişe karşı, tehdide, şantaja karşı önlemler alıyoruz. Ama her vatandaşın başına 24 saat nöbet tutacak jandarma polisi koymak mümkün değil. Çok şükür Vanlılar kalplerindeki imanla inandıkları yolda hiç korkmadan yürüyorlar, onların küfürlerine darbelerine maruz da kalsalar cesaretle yollarına devam ediyorlar."

HDP'YE YAPILAN SALDIRILAR

"HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına sanırım ses bombası olacak, patlayıcı koymuşlar ve birkaç kişi yaralanmış. Bu bir provokasyondur. Saat 17'de o illerde HDP Genel Başkanı'nın konuşma yapacağı biliniyor. Bunun öncesinde birileri, kötü insanlar, yanlış iş yapanlar, ahlaksız insanlar provokasyon yapmışlar ki tahrik etsinler, millet birbirine girsin, ülkede kaos olsun istemişler. Samimiyetle bunu söylemek istiyorum, HDP'nin Adana, Mersin il başkanlıklarına konulan patlayıcı provokasyondur, lanetliyorum, çok yanlış bir iştir. Bu vicdansızca bir iştir. Ülkeye yazıktır. HDP meşru legal bir partidir. Yolu, düşüncesi, her şeyi yanlış olabilir, biz onunla mücadele ediyoruz ama bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Her ne kadar onlar bizi düşman gibi görseler de biz onları düşman gibi göremeyiz. Erkekçe mücadele ederiz, işimizi yaparız sonra millete döner deriz ki ben AK Parti'yim, Bu hizmetleri yaptım. Millet bundan memnun oldu bana yüzde 50 oy verdi. Şimdi bu seçimde de bana destek olursan sana yapacaklarımı tek tek söylüyorum."

KOALİSYON ELEŞTİRİSİ: 3 AHBAP ÇAVUŞ...

"Neden bu kadar AK Parti'ye hakaret ediyorlar, vatandaşları korkutuyorlar. Koalisyon kurmak için. Bu 3 ahbap çavuş birlikte koalisyon kuracakmış, AK Parti'yi hükümetten uzaklaştıracakmış. AK Parti gitsin, memleket yansın diyorlar. Bu kadar ucuz değil. Geleceksen tek gel. Ülke koalisyonlardan çok çekti. Ben çok koalisyon gördüm. En son koalisyon 1999-2002 arasındaydı. 3 sene zor dayandılar. Sonunda ne oldu, DSP yüzde 22 ile birinci parti olurken, 3 sene sonra yüzde 1,5'a düştü. Bu millet böyle bir millettir. Kendisine ihanet edene oy vermez. Şimdi onların bittiği zaman biz tek başımıza iktidara geldik, 7 partiyi barajın altında bıraktık. 20 gün sonra yeniden iktidarız inşallah, 4. döneme başlıyoruz. Bu başarılardan sonra bir AK Parti'li olarak yapacağımız tek şey Rabbimize şükretmek. 78 milyon insana teşekkür borcumuz var."