BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Bahçeli'ye 'Halaçoğlu' mesajı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye destek vermemelerine dair açıklamasındaki 'CHP'nin dinsiz bir parti oluşu' mesajına ilişkin çok sert eleştiri yaptı, Bahçeli'ye de mesaj verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye destek vermemelerine dair açıklamasındaki "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi. Biz de kendi adayımızı ortaya koyduk." sözlerini çok sert eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerini eleştirdi. Arınç, "Allah aklınıza zarar vermesin, Hiçbir AK Partili böyle düşünmez." dedi.

İSTİFA İMASI


Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün gerçekleşen Başkanlık Divanı'nda, CHP'li Mahmut Tanal'ın 'Allah belanızı versin' çıkışını da eleştiren Arınç, Halaçoğlu için 'Bir başka garabet de Yusuf Halaçoğlu...' diyerek yorum yaptı.

BAHÇELİ'YE MESAJ

Arınç, Halaçoğlu'nun bu çıkışının ardından 'istifa edeceği'yönündeki iddiaları desteklercesine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye açıkça olmasa da 'Herhalde gereğini sayın Bahçeli yapar...' diye mesaj verdi.

arinc4.20150708151339.jpg

İşte Arınç'ın o sözleri:

BAŞKANLIK DİVANINDA YAŞANANLARI ELEŞTİRDİ

"Dün parlamentoda çirkin bir şey yaşandı. Meclis başkanı aç-kapa yaptı. CHP'li vekil çirkin ifadeler kullandı. Millet siz koalisyon hükümeti kurun dedi. Biz buna varız.

"BİZİM PRENSİPLERİMİZ VAR"

Bir iki gün sonra sayın Cumhurbaşkanımız görevlendirme yapacaktır. Bizim kırmızı çizgimiz yok, prensiplerimiz var. Biz kuramazsak başkası hükümeti kurmaya çalışsın. O da olmazsa ver elini seçim der gideriz."

"ALLAH AKLINIZA ZARAR VERMESİN"

Halaçoğlu'nun bir tv programında 'Eğer MHP CHP'yi desteklemiş olsaymış, AK Parti'nin 'dinsiz bir partinin adayına oy verdiler' tepkisine yol açarmış" gibi bir sözü var... Allah aklınıza zarar vermesin. Böyle bir cümleyi Halaçoğlu ağzından nasıl çıkarabiliyor. Şunu bilsin ki, AK Parti'nin aklından ne CHP ne de CHP'nin adayı için böyle saçmasapan birşey geçmez. Tekrarlamaktan hicap duyuyorum. Gereğini sayın Bahçeli yapar..."