BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bülent Arınç'ın yanaklarından öperim!

10 Yıl Marşı ve Mehter Marşı tartışmasında polemik büyüyor. Kendisini eleştiren MHP'li Özcan Yeniçeri'ye cevap veren Arınç'a Yeniçeri'den yanıt gecikmedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehter Marşı yerine 10. Yıl Marşı çalınmasıyla ilgili sözlerinden dolayı kendisine yapılan eleştirilere cevap vermiş ve özellikle bir basın açıklamasıyla kendisini eleştiren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'ye tepki göstemişti. Arınç, Özcan Yeniçeri için şöyle demişti:

""CHP’nin tepkisini normal karşılıyorum da MHP’den tepki verileceği dünya yıkılsa aklıma gelmezdi. Demek ki konuşacak bir şey bulamamış çok sayın profesörümüz, bugün de bu konuya girmiş. TBMM tarihinde ilk defa oluyor. Hiçbir sıfatı olmayan bir milletvekili, her gün kendisine basın bürosunda bir saat ayırıyor ve o saati doldurmak üzere de aklına ne gelirse konuşuyor. Buradan kendisine saygılarımızı iletelim ama bu kötü bir örnek"

Bülent Arınç'ın kendisiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Yeniçeri İnternethaber aracılığı ile, Arınç'a ise şunları söyledi:

"Sayın Arınç, beni yakından tanımıyor. Uzaktan, duyduklarıyla ve parti taasubuyla değerlendirme yapıyor. Ben basın toplantılarını ağızdan değil, kalpten ve akıldan yapan bir milletvekiliyim. Basın toplantlarında 5-6 sayfalık metin dağıtıyorum. Bu basın toplantıları bilimsel basın toplantılarıdır."

İNSANLARI BÖCEK GİBİ GÖRMESİN

Sayın Arınç hafife alarak, alay ederek, tebessüm eder bir edayla bunları değerlendireceğine açıp bu basın toplantı tutanaklarını okusun, o tutanaklarda kendisine yarayacak çok ciddi eleştiri ve argümanların olduğunu görecektir. Ayrıca eğer yüreği yetiyorsa demogoji ve polemiği bir kenara bırakarak insanlara böcek gibi görmeyi terk etsin. Kendisi eğer hazırsa istediği televizyon programında şimdiye kadar söyledikleriyle ilgili karşı karşıya gelebiliriz. O zaman kimin kaç gram olduğu ortaya çıkar."

Milliyetçi Hareket Partisi'nin simgesi Mehterin simgesidir diyen Yeniçeri sözlerine şöyle devam etti:

"Bülent Arınç, çıksın desin ki, 10 yıl marşı da bizim marşımızdır. Cumhuriyet'in 10. yılında yapılanları anlatan, heyecan veren, motive eden, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizi anlatan bir marştır, başımız üzerinedir, mehter marşımız zaten bizim inancımızın, değer sistemimizin, kahramanlığımızın yansımadır."

BU MARŞIN NE ANLATTIĞINI BİLİYOR MU?

"Bülent Arınç mehter marşı diyor da, acaba bu marşın ruhuna uygun davranıyor mu? Ceddin deden neslin baban/Hep kahraman Türk milleti diyor o marşta. Bülent Arınç bu marşı söyleyebilir mi ki bu marşa sahip çıkmaya kalkıyor. Eğer diyorsa niçin dağdaki PKK'lılar için gözyaşı dökmeyi insan olmanın şartı olarak ifade ediyor. Sayın Arınç o marşa bir baksın, marşın bu sözlerini söylesin, gözlerinden öpeceğim ben onu."

Özcan Yeniçeri basın açıklamasında şunları söylemişti:

"Mehter Marşı İstiklal Marşı'nın, İstiklal Marşı Mehter Marşı'nın, Mehter Marşı Onuncu Yıl Marşı'nın tamamlayıcısıdır. Birbirinin karşıtı ve alternatifi değildir. Bunları birbirine karşı, bunları birbirine aykırıymış gibi görmek ve göstermek iyi niyetli, vatansever bir yaklaşım biçimi değildir.

AKP iktidarı döneminde marşlar dahil ayrışmaktan, bölünmekten ve ötekileştirilmekten nasibini almayan hiçbir değer kalmamıştır. Laik-antilaik, içen-içmeyen, türbanlı-başı açık gibi akla gelen ya da gelmeyen hemen her konuda ayrıştırılan bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

Ey Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı devletinin alternatifi değildir. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı devletinin karşıtı değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 1299 yılında kurulmuş Osmanlı devletidir. Osmanlı devleti 1923 yılında kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Mehter Marşı İstiklal Marşı'nın, İstiklal Marşı Mehter Marşı'nın, Mehter Marşı Onuncu Yıl Marşı'nın tamamlayıcısıdır. Birbirinin karşıtı ve alternatifi değildir. Bunları birbirine karşı, bunları birbirine aykırıymış gibi görmek ve göstermek iyi niyetli, vatansever bir yaklaşım biçimi değildir."