BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  DÜNYA

Bülent Arınç’ı duygulandıran anı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, siyasi hayatı boyunca başörtüsüne özgürlüğü savunduğu için sanık muamelesi gördüğünü an...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, siyasi hayatı boyunca başörtüsüne özgürlüğü savunduğu için sanık muamelesi gördüğünü anlatırken duygulandı.
Bursa’da hayırsever iş adamı Cemalettin Can tarafından inşa edilen Mihraplı Abdulkadir Can İmam Hatip Lisesi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Bülent Arınç, eğitim kurumunu Bursa’ya kazandıran herkese teşekkür etti. Bursa’nın hayırseverler açısından bereketli olduğunu kaydeden Arınç, "Bugüne kadar 100’den fazla eğitim kurumu yapıldı. Hepsinin bu ülkeye çok büyük katkısı olacaktır. Bu kurumla birlikte hayırseverlerin Bursa’ya kazandırdığı destek 334 milyon lirayı buldu. Eski rakamla 334 trilyon. Vatandaş, cebinden çıkardığı helal kazançla bizlere eğitim kurumu yaptılar. Her ilimizde böyle hizmetler var. İmam hatip liseleri 10 sene önce şu kadardı, şimdi ise 49 adet Bursa’da imam hatip lisesi var. 25 bin öğrencisi var. Bu büyük bir başarıdır. Bu kadar derslik yetmeyince ilave derslikler yapılıyor. Bütün okullarımız, yavrularımızın geleceğe hazırlandığı bir yer" dedi.

“TÜRKİYE’DE ZİHNİYET DEĞİŞİMİ YAŞANIYOR”
31 Ekim tarihinden bu yana TBMM’ye başörtülü hanım milletvekillerinin gelebildiğini dile getiren Arınç, "Bu çok büyük bir başarı ve zenginliktir. Bir zamanlar partilerin kapatıldığı, darbe hazırlıkları yapıldığı, bir zamanlar başörtüsünü savunmanın en büyük suç olarak kabul edildiği Türkiye’den geliyoruz. Daha 14 yıl evvel başörtülü ant içmeye gelen hanımefendiye ne yapıldığını biliyoruz. Bütün partilerin de en azından ses çıkarmayarak, karşı duymayarak kabul ettiği bir gerçek var. Kadınları başı örtülü ve başı açık olarak değerlendirmek doğru değildir. Bu haliyle seçilen milletvekillerini kendi iradesiyle başlarını örtüp meclise gelmelerinde bir sakınca yoktur. Allah’a hamd etmeliyiz. Türkiye’de zihniyet değişimi oluyor, yasaklar kalkıyor, ayrımcılıklar kalkıyor. Bugün kardeş olduğumuzu, bu ülkenin birinci sınıf yurttaş olduğumuzu daha yakından görüyoruz. O güzel örneklerden birisi de Canan hanımdır. Burada yaptığı konuşma da çok önemlidir. Başının örtüsünü bir şeref madalyası olarak taşıması çok önemlidir. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

“BİRİLERİNİ TEPEYE ÇIKARIR, BİRİLERİNİ ÇUKURA SOKARSANIZ ÜLKEDE FERAH BULAMAZSINIZ”
Konuşması esnasında siyasi hayatında başörtüsünü savunduğunu anlatırken duygulanan Arınç, “Biz ayrımcılık yapmadık. Hanım kardeşlerimizi başı açık ve kapalı olarak görmedik. Herkes kendi kararını verir. Onları bir bir ayırt eder, tepeye çıkarır çukurun içine sokarsanız bu ülkede ferah bulamazsınız. Yolsuzluklar ve yasaklar kalkıyorsa, artık bu yasaklar ‘ne kadar garipmiş’, ‘ülkeyi nelerle meşgul etmişler’ bunu düşünmemiz lazım. 4 siyasi partisi kapanan bir milletvekiliyim. Her kapatma davasında ikinci sanıktım. Tek suçum vardı Başörtüsünü savunmaktı. Başkalarını suçu başka şeylerde. Bizim suçumuz başörtüsünü savunmaktı. Affedilemez bir suçtu. (duygulandı) Şimdi yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye, herkesin inancını rahatlıkla yaşayacağı bir Türkiye oldu” şeklinde konuştu.

“İMAM HATİPLERİ TEHLİKE OLARAK GÖRDÜLER”
İmam hatip liselerinin uzun süre önünün kapatıldığını kaydeden Arınç, ”Buraları irtica yuvası olarak gördüler. Onlar kapatılsın diye başka meslek liseleri gözden çıkardılar. Buradan çıkan insanları tehlike olarak gördüler. Kendi insanına düşman bir zihniyet vardı. Türkiye bu acı günleri yaşadı. Şimdi görüyoruz ki, tekrar imam hatip liselerine arzu ve özlem var. En güzel okullar yapılıyor. En çok öğrencinin ilgi gösterdiği okullardan birisi oluyor. Veliler yarış olsun diyorlar. Aynen başörtüsü yasağının yıllarca sürdüğü gibi, yıllarca sürdüğü gibi imam hatip düşmanlığından bugün geldiğimiz nokta budur. 25 bin öğrenciyle bu liseler atağa kalktı. Bu bir tercih meselesidir. İnsanların önüne tercihleri kısıtlayacak şekilde duramazsınız. İsteyen meslek, isteyen özel okullara, isteyen düz liselere gider. Her tarafta tercih meydana getirmek demokratik ülkelerde vazgeçilmez şartlardır” dedi.

“ALLAH BUYRUĞUNUN TARİHİ GELDİĞİ ZAMAN ONUN ÖNÜNE KİMSE GEÇEMEZ”
İmam hatip lisesi ve başörtüsü konusunda değerlendirmelerini sürdüren Arınç, bir şairin sözünden alıntı yaparak, “Yıllarca baskı kurarsınız ama o bir gün ben varım diye ortaya çıkar. Onu engellemek yok. Allah buyruğunun tarihle randevusu vakti geldiği zaman onun önüne geçecek hiç kimse bulamazsınız. Bugün o günlerden birisidir. Türkiye’de gerçek laik budur ki. Herkes din ve vicdan özgürlüğü olacaktır. Hiçbir engel olmayacaktır. Gerçek vatanseverlik ve demokratlık bu anlayışla mümkün olacaktır. Eskiden gelen baskıcı anlayış gitti, artık inançlara saygılı, özgürlük isteyen kılık kıyafete karışmayan önüne öğrenci ve öğretmen seçeneği koyan bir Türkiye geldi " dedi.

"DÜNYA MALI DÜNYADA KALIR"
Okulun yapılmasına birkaç dakika içinde karar verdiklerini belirten İşadamı Hayırsever Cemalettin Can, "Bu okulu yapmak benim için büyük bir gurur. Sesimi duyan herkese sesleniyorum. Dünya malı dünyada kalır. Allah rızası için yaptıklarımız önem.li. Fakir ve zengin herkesin yapabileceği bir sadaka vardır. Bir hayra vesile olabiliriz. Bunun karşılığını yüce Rabbimiz verir" dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eylül ayında okulun tamamlandığını hatırlatarak, hayırsever vatandaş Cemalettin Can’a teşekkür etti.

"EYVAH HANIMA SÖYLEYECEĞİM"
Programın sonunda Arınç, Bursa protokolü ile birlikte okulun açılışını yaptı. Açılışa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Bedrettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa protokolü katıldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arınç, “Aranızda Münevver var mı” sorusuna ‘hayır yok’ cevabı alınca, “Eyvah hanıma söyleyeceğim” demesi gülüşmelere yol açtı.
Arınç, programın sonunda kendisinden imza isteyen öğrencilerin isteklerini karşılıksız bırakmadı.
(İHA)