BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'a olay yaratacak 'tanıklık' daveti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a BirGün Gazetesi'nden 'Tanıklık' daveti geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a BirGün Gazetesi'nden, haberleştirdikleri 'yolsuzluk davaları'na ilişkin Arınç'ın dünkü basın toplantısında "Ankara'yı parsel parsel sattı" diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirmesinin ardından "tanık" olarak gösterme daveti geldi.

Birgün Gazetesi Yazıişleri Müdürü Barış İnce, Arınç'ı gazete aleyhine açılan davalarda tanık olarak gösterme kararını Twitter'dan duyurdu.

ekran-resmi-2015-03-24-14.27.29.png


"ARINÇ HIRSIZLIK OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ. O YÜZDEN TANIK OLARAK ÇAĞIRACAĞIZ"

Barış İnce, Hürriyet'e yaptığı açıklamada da, kendisinin 17-25 Aralık sürecinde yazdığı "ceplerine duble yol yapmışlar" haberi hakkında, o dönem Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret ettiği" gerekçesiyle dava açıldığını anlattı. İnce, "attığım o manşet nedeniyle yargılanıyorum. Başbakan'a hakaret ettiğim söyleniyor. Bülent Arınç, dünkü basın toplantısında bir hırsızlık olduğunu itiraf etti. Bu nedenle, biz de kendisini hakkımızda açılan davalara tanık olarak gösterme kararı aldık. Bu konuyu avukatımızla da görüştük. Hükümet içindeki yolsuzlukları, hırsızlıkları anlatmaya başladığına göre, bizim davamızda da kendisini tanık gösterme kararı aldık."