BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11

Bülent Arınç'ın eşi, çocukları ve damadı kimdir?

Türk siyasetinin tanınmış simalarından Bülent Arınç, Münevver Arınç ile evli ve 1'i kız 2 oğlu var. Çocuklarından en küçüğü 16 yaşında trafik kazasında vefat etti. Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ise FETÖ iddiası ile uzun süre gündem oldu.

Bülent Arınç 25 Mayıs 1948 tarihinde Bursa'da doğdu. Avukat kökenli olan Bülent Arınç, siyaset sahnesine kapatılan Refah Partisi'nde milletvekili olarak başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Bülent Arınç, partide başbakan yardımcılığı, hükümet sözcülüğü görevlerinde bulundu.  2002–2007 yıllar arasında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini üstlendi. 

Bülent Arınç'ın suikast iddiası
19 Aralık 2009'da Bülent Arınç'ın Ankara'daki evinin yakınlarında hareketleri şüpheli görülen iki kişi gözaltına alındı. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olduğu anlaşılan kişilerin sorguları sürecinde Ankara’daki Özel Harp Dairesi’ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’nda arama yapıldı. 11 ve 16 No’lu kozmik odalarda aramalar ‘devlet sırrı’ gerekçesiyle Hâkim Kadir Kayan tarafından yapıldı. 

Bülent Arınç'ın eğitimi

Bülent Arınç Manisa Lisesi'ni bitirdi. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı.

Bülent Arınç'ın eşi ve çocukları


Bülent Arınç'ın eşinin ismi Münevver Arınç'tır. Bülent Arınç'ın çocuklarının isimleri ise Ayşenur Arınç, Mücahit Arınç, Mehmet Fatih Arınç. Oğullarından Mehmet Fatih Arınç 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında 16 yaşında yaşamını yitirdi.

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter kimdir?
Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter FETÖ'den gözaltına alınıp serbest bırakılan isimlerden. Konya'da mahrem abilik yaptığı iddia edilen Ekrem Yeter'in Arınç'ın kızı Ayşenur Yeter ile evli. Ekrem Yeter ile eşi Ayşenur Yeter'in iki çocukları bulunuyor.

21. 04. 1973 doğumlu olan Ekrem Yeter, Selçuk Üniversitesi Tıp mezunu. Türk Kardiyoloji Derneği üyeliği ve başkanlığı yapan Ekrem Yeter, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Ekrem Yeter için yargı beraat kararı verince kamuoyunda bu karar tepki çekti.