BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.492,83
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç: Yav hepinizin ervahına...

AK Parti'nin Merzifon mitinginde konuşan Bülent Arınç, muhalefet partilerine yüklenirken "Yüzde 50 desteği aldım. Ben başkasını dinlemem artık" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon hesaplarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun söylediğini iddia ettiği üç partili koalisyon için "akla zarar bir koalisyon" nitelemesinde bulunan Arınç, "Yav hepinizin ervahına Allah selamet versin be kardeşim. Ağzımdan başka bir laf çıkmasın" diye konuştu.

Arınç, Merzifon ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 20 gün sonra sandık başına gideceğini hatırlatarak, "Allah kısmet ettiği takdirde AK Parti 4. dönem iktidarını büyük bir başarıyla kazanacak" diye konuştu.

Başbakan yardımcısı olarak aktif siyasi hayatına nokta koyacağını ifade eden Arınç, "Bütün gücümle AK Parti için çalışıyorum. Sadece dua yetmiyor. Koşmak, konuşmak, görüşmek, vatandaşla kucaklaşmak gerekiyor. AK Parti'yi anlatmak gerekiyor. Ben bu vazifemi yapıyorum. Başarıyla seçimi kazandığımızda çok müsterih bir vicdanla bundan sevinç duyacağım" ifadelerini kullandı.

Arınç, 2002 yılında 15 aylık bir partiyken iktidara geldiklerini, yanlarında 80 yıllık partilerin olduğunu, ancak milletin onları elinin tersiyle kenara attığını dile getirdi.

AK Parti'nin Sultan Fatih gibi tek başına iktidara geldiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu başarılarının yanında önemli badireler de atlattık. Biz isyan etmedik. Üzüldük, ağladık ama sabrettik. Ben Meclis başkanıyım, 23 Nisan'da herkesi davet ediyorum. Mecliste resepsiyon var. Bana dediler ki 'eşin başındaki örtüyle buraya gelemez. Daha seçileli 3 ay olmuş. Bunları yaşadık biz ama birilerinin yaptığı gibi elimize silah alıp dağa çıkmadık biz. Her şey sabırla çözülecek. Her şey demokrasi ve millet iradesiyle çözülecek diye bekledik" diye konuştu.

"BU TERÖR BELASINI BİTİRECEĞİZ"

Millete verdikleri bütün sözleri tuttuklarını, Türkiye'deki bütün sıkıntıları bitirdiklerini belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi en büyük hedefimiz terör belasını bitirmektir. Bu memleketlere çok şehitlerimiz geldi. Artık bu cenazeler gelmesin ve bu gözyaşları dökülmesin, memlekette huzur ve barış olsun diye çalışıyoruz. Ben bu düşüncemi bugüne kadar muhafaza ettim. Hiç kimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın. Hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek bunlar da buna yardım ediyor' demesin. Şom ağızlarınızı kapatın.

Eğer ben yanlış yapmış olsaydım millet bana yüzde 50 oy vermezdi. Ben 2009'da bu işe başladım. 2011'de bizi vatan hainliğiyle suçlayan oldu. Bizi ülkeyi bölmekle suçlayan oldu. 'Çözüm sürecine hayır kampanyaları' yapanlar oldu ama 21 milyon 500 bin kişi, yüzde 50, ben çözüm süreci istiyorum. Bu ülkede 'silahlar sussun, terör sussun, annelerin gözyaşları bitsin, şehit cenazelerinin önünde hergün saf tutmaktan kurtulalım' diyen insanlar var. Yüzde 50 desteği aldım. Ben başkasını dinlemem artık. Ben millet nasıl istiyorsa bunun çözülmesini istiyorum. Ben ona göre bu işi çözeceğim. Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin. Bize güveniyorsunuz. Sizi yolda bırakmayacağız. Bu terör belasını bitireceğiz."

"UTANMADAN BAZILARI DİYOR Kİ"

Arınç, 100 kişiyle anket yapıldığını 99'unun 'tamam anladık AK Parti tekrar iktidara gelecek" dediğini ancak birilerinin de AK Parti'nin iktidara gelmesini istemediğini aktardı.

"Hatta utanmadan bazıları diyor ki; 'AK Parti gitsin de ülke isterse yansın, yıkılsın. Haşa. Bunu söyleyenler çok yanlış iş yapıyorlar. Bunu söyleyenler bu ülkeye zulmediyorlar bunu söyleyenleri siz bilirsiniz. İhtiras gözlerini büyütmüş insanlardır" diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlar seçimler bir yarıştır. Biz de medeni bir yarış yapıyoruz. Seçime giren bütün partiler takdir edilecek bir iş yapıyorlar. İster barajı aşarmış, ister aşmazmış. O partileri ben saygıyla selamlıyorum. 'Demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru partilerdir' diyor Anayasa. Belki sadece tabelası var ama seçime giriyorsa milletin önüne çıkıyorsa, kilosu tartılacaksa ben o partiye saygı duyarım. Adı ne olursa olsun. İktidara gelsek bile bir ayağımızın çukurda olmasını istiyorlar. Daha güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar. İktidarı tökezletmek ve diz çöktürmek istiyorlar. Ben de onlara meydan okuyorum. Bizden daha iyisini bulun tek başına iktidara getirin size selam duracağım. Biz haşa, tek başımıza bugüne kadar geldik ama ama kazık çakacak da değiliz. Bir parti vardır belki bizden çok daha iyidir. O partiye siz iktidar olacak çoğunluğu verirseniz, hepimiz burada sıraya girer size selam dururuz."

"İYİ DE AKLA ZARAR BİR KOALİSYON DEĞİL Mİ BU?"

Arınç, muhalefet partilerinin iktidara olma gibi bir dertlerinin olmadığını, HPD'nin barajı aşma, CHP ve MHP'nin de oylarının yükseltme derdinde olduğuna işaret etti.

Muhalefetin 'koalisyon kurarız" dediğini anlatan Arınç, "Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Birliği elçilerini toplamış yemekte. 'Biz üç parti koalisyon kurabiliriz' demiş. İyi de akla zarar bir koalisyon olmaz mı bu? CHP, MHP ile MHP de HDP ile kuracak. Üçü bir araya gelecek. Yav hepinizin ervahına Allah selamet versin be kardeşim. Ağzımdan başka bir laf çıkmasın. siz ne yapıyorsunuz. Aslanım gibi AK Parti varken önü arkası bir, içi dışı bir, hizmet aşkıyla bu ülkeye en çok hizmeti yapan bir parti varken ben gideceğim siz geleceksiniz öyle mi? Arkadaşlar bunlar olacak şeyler değil. Bunlar olacak işler değil. Bu millet yıllardır aradığı siyasi istikrarı buldu. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Her yer bu yatırımlardan istifade etti. Herkes refaha ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, seçmenin sağduyusuna güvendiklerini, vatandaşın bu ülkeyi koalisyona mahkum etmeyeceğini 7 Haziran akşamı tekrar göstereceğini belirterek, tek başına AK Parti iktidarının tekrar yakın olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile Suluova ilçesine geçerek burada partililerle bir araya geldi, seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.