BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç muhalefete yüklendi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapTI.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde belirli bir mesafe katedildiğini; ancak silah bırakmayla ilgili açıklamaların Kandil tarafından engellendiğini söyledi. MHP ve CHP'nin Meclis'te görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda HDP ile birlikte hareket ettiğini ileri süren Arınç, Bahçeli'nin bu konudaki tavrını anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı 6.5 saat sürdü. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklama yaptı. Bakanlar Kurulu'nda İç Güvenlik Yasası ile ilgili neler yapılabiliceği konusunda bilgi verildiğini söyleyen Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in tarım sektöründe gelişmeler ve yeni projeler hakkında kapsamlı bilgi sunduğunu ifade etti. Arınç şöyle konuştu;
 
"9 MART'TA KARARLAŞTIRILDI"

Sayın Cumhurbaşkanı bugünkü konuşmasında Bakanlar Kurulu’nun ikinci kez kendi başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 9 Mart’ta toplanacağını söylemişti. Sayın Cumhurbaşkanımız anayasada var olan yetkisini zaman zaman kullanmak isteyebilir. Sayın Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda mutabık olmuşlardır ve bu tarih 9 Mart olarak kararlaştırılmıştır.
 
"DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI ÇOK BASİT VE UCUZ"
 
Sayın Demirtaş’ın ‘iki maddeyi getirin hemen çıkaralım’ açıklaması çok basit ve ucuz bir açıklama. Bir siyasi parti liderine de yakışmaz doğrusu. Bu taslak bir bütündür. Güvenliğe ilişkin düzenlemelerin dışında günlük hayatı kolaylaştıran, bürokrasiyi azaltan bir paketten bahsediyoruz. Bunların içinden sadece iki tane maddeyi çıkarıp getirin demek çok ucuzcu bir yaklaşımdır. 

"HAYRET EDİYORUZ, İNANMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ"

Biz toplumu tehlikeden korumak istiyoruz, suçun işlenmesine zemin hazırlanmasına izin vermek istemiyoruz. Bir hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmek istiyoruz. HDP için böyle olmayabilir. Türkiye’nin her tarafında, suç işlemeyi adet haline getirmiş suç örgütleri var. Alfabenin tüm harflerini kullanan, bir de harflerin arasına tire koyan, üzerlerine üniformalar geçiren, insanların can güvenliğini tehlikeye atan örgütlere karşı biz her şeyi söyleyebiliriz de HDP ne söyleyebilir, onu bir düşünsüz. Olumsuz anlamda söylüyorum, HDP’yi bu konuda anlayışla karşılayabilirsiniz. Ama hayret ettiğimiz, hala inanmakta zorlandığımız bir şey var. Nasıl olur da MHP, sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu konuda yaptıklarına nasıl katlanabilir. Sayın Bahçeli ülkücüleri bile bir can kaybı olmasın diye sokağa çıkmaktan men ederken bu durumu anlamakta zorlanıyoruz. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, bu konuda nasıl HDP ile işbirliği yapabilir? Bir anamuhalef partisi nasıl sokak eylemlerine arka çıkabilir? Bugün Meclis’te yapılanları anlamak mümkün değil. Halkımız çok iyi görüyor ve yaptıklarımızı takdir ediyor. Demokrasiyi yok etmek isteyenlere karşı bir tedbir almak istiyoruz.