BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.417,74
HABER /  POLİTİKA

Bülent Arınç Melih Gökçek'e fena saydırdı olay sözler!

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Melih Gökçek'i fena bombaladı. Bülent Arınç, Gökçek'e "AK Parti kurulduktan 2 yıl sonra kimlerin operasyonu ile AK Parti’ye katılmıştır?" diye sordu.

Abone ol

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AK Partili Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Twitter'da olay açıklamalarda bulundu.

Gökçek'in "AK Parti'deki bütün operasyonların neticesi Bülent Arınç'ı başa getirmekti" açıklamasına karşı çıkan Arınç, Melih Gökçek hakkında bomba bir anektod da paylaştı.

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Trollük yapmaktan, asıl işi olan belediye başkanlığını yapmaya fırsat bulamayan Melih Gökçek, yine ismimi ağzına almış ve şahsım hakkında, “AK Parti’deki bütün operasyonların neticesi Bülent Arınç’ı başa getirmekti” demiş.

Fesübhanallah.

Cinlerin etkisiyle söylediği bu sözleri ciddiye almak tabiki mümkün değil, ama bu vesile ile küçük bir anektod aktarayım.

Aziz milletimiz bilsin, bilenler de hatırlasın.

Melih Gökçek, biz AK Parti’yi kurduktan sonra AK Parti’ye katılmayı kazançlı görmeyip, satın aldığı parti ve TV kanalları ile, o zamanki genel başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize her türlü hakaret ve iftirayı reva görmüştü. AK Parti’ye katılmamış, AK Parti’ye karşı parti bile satın almıştı.

Şimdi sormak isterim,

Cinlerin etkisiyle cinlik yapıp, benim hakkımda “AK Parti’deki bütün operasyonların neticesi Bülent Arınç’ı başa getirmekti” diyen Melih Gökçek, AK Parti kurulduktan 2 yıl sonra kimlerin operasyonu ile AK Parti’ye katılmıştır?

Rica minnetle ve kapı kapı dolaşıp yüz suyu dökmesiyle partiye girdiğini herkes bilir. Ricacıları ve aracıları kim Allah bilir.

Belediye başkanı olduğu Ankara’da 10 dk yağmur yağsa insanlar caddelerde, alt geçitlerde boğulma tehlikesi yaşıyorken ve yine Ankara’nın ana caddelerinde bile asvaltlar cin çarpmış gibi çukurlarla doluyken, dilindeki zifti bana değil, Ankara’nın bozuk asfaltlarına dökmesini tavsiye ederim.

Öyle tahmin ediyorum ki, Ankara’da yaşayan sevgili vatandaşlarımızın da Melih Gökçek’ten beklentisi budur. Çünkü epeysiz başkansızlar…

Açıklamalarımın devamı gelecek…

Bülent Arınç
22. Dönem TBMM Başkanı"

Arınç'ın bu tweetinin ardından Melih Gökçek isim vermeden Arınç'a yanıt verdi. İşte o tweet:

MELİH GÖKÇEK: FETHULLAH GÜLEN’İN CİNLERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önceki hafta Fethullah Gülen’in kontrolünde cinlerinin olduğunu ve darbe girişimi gibi işleri bu cinler vasıtasıyla organize ettiğini iddia etmişti.

Gülen’in darbe girişimi başta olmak üzere birçok olay cinlerle yaptığını savunan Gökçek “Size çok komik gelecek ama bunu enterasan bir metotla yapıyor. Üç harflilerle yapıyor. Herkes bundan sonra biraz da onu tartışsın. İnsanları cinlerle esir alıyor. Bakın etrafımızda birçok insanın belli konularda esir alındığı aşikardır. Böyle bir kabiliyeti var. Haşhaşiler denmesinin nedeni bu. İnsanlar büyüleniyor ve esir alınıyor. Bana da getirdiler verdiler bir dönemde. Onun (Fethullah Gülen) böyle ufak altın şeyi var. Altın değil de değerli bir metali var ondan dağıtırlar. Derler ki ‘bu üzerinde olduğu takdirde sen her şeyden korunursun.’ Bir de cevşeni var. içinde de belli bir takım formüller vardır. Bunlarla insanları etkileyip esir alıyor” demişti.

"ARINÇ'LA BARIŞMADIM"

‘Gülen cemaatine yaptığım yardımlar konusunda pişmanım’ diyen Gökçek eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile girdiği cemaat polemiğine ilişkin ise “Arınç’a dava açacaktım ama Başbakan rica edince vazgeçtim. Onunla barışmadım” ifadesini kullanmıştı.

ARINÇ İLE GÖKÇEK ARASINDA GÜLEN POLEMİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2015'in Mart ayında Twitter hesabından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ı hedef alan uzunca ve madde madde bir açıklama yaptı.

Gökçek'in Arınç'ı hedef almasının nedeni, Arınç'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı izleme heyeti üzerinden hükümetin işlerine karışmakla eleştirmesiydi. Gökçek, Arınç'ı FETÖ lideri Fethullah Gülen ile işbirliği yapmakla suçlamış ve Twitter'daki açıklamasında şunları söylemişti:

"- AK Partimizde fitne ateşini yakmak isteyenler var.
- Okyanus ötesindeki güçler ve onun maşalarının tek amacı liderimizi yok etmek.
- Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu; 'AK Parti'ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün olmayacak'. Bizi içimizden vurmak istediler. Ve bu darbeyi Bülent Arınç'la gerçekleştirdiler.
- Hükümetin bakanlarının bu konuda olaydan aşırı rahatsız olduğunu ben yakinen biliyorum. Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur.
- Bülent Arınç'ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir.
- Arınç'ın çıkışının hükümetle filan ilişkisi yoktur. Sadece zaman ve konu beklenmiştir. Arınç'ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur.
- Arınç artık AK Parti’nin sözcüsü olamaz. Bizi temsil edemez. Bülent Arınç'a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir. Ancak ben istifayı paralel yapının ‘sonuna kadar direneceksin’ talimatı nedeniyle çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum.
- Bu takdirde görev hükümete düşecektir. Bülent Arınç görevden alınmalıdır.
- Bülent Arınç… Seni istemiyoruz"

"İSTİFAMI İSTEYECEK KADAR HAYSİYETLİ DEĞİL"

Bülent Arınç, Gökçek kendisine bunları söylerken o dönem Bakanlar Kurulu toplantısındaydı. Toplantıdan sonra açıklama için kürsüye geçti ve sert sözlerle Gökçek'e cevap vermişti. Arınç, açıklamalarına "terbiyesizce" dediği Gökçek'e, "Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir" dedi.

Bülent Arınç Gökçek'i, Ankara'yı Gülen Cemaati'ne "parsel parsel" satmakla suçlamıştı. İddialarını 8 Haziran'da yani seçimden hemen sonra "100 madde" halinde açıklayacağını söylemiş ve şunları belirtmişti:

"Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biliriz. Biz gözü açık adamız, siyaseti iyi biliriz. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır."

"PARTİNİN BAŞINA DERT OLDUN"

Gökçek ise o dönem Twitter'dan şu şekilde cevap vermişti:

"Senelerdir yaptığın açıklamalarla hep partinin başına dert oldun. Partide 10 kişiye sor, 9'u bunu teyit eder. Her kırdığın potu parti temizlemek için günlerini harcar.

Son olarak sanki Başbakanımızın tarafındaymış gibi gözüküp, Cumhurbaşkanımızı eleştirip araya fitne sokmaya çalıştın. Ve bunu sanki hükümet adına yapıyormuş gibi gözüktün.

Konuşmanda şöyle bir cümle kullandın; 'Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim.' Kastının ne olduğunu ve delillerini mahkemede senden öğreneceğim... Sen bir adım geri kalırsan sana yazıklar olsun... Mahkemede hesap sormayan Gökçek namerttir.

Bundan sonra partimin prensipleri gereği konuyla ilgili konuşmayacağım."