BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç masasını topladı!

Bakanlık görevi sona eren Bülent Arınç, makam odasındaki eşyalarını devir teslim töreninden önce topladı.

Abone ol

Kabinedeki 3 dönemlik bakanlar bugün görevlerini törenle teslim etti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in makam odalarını toplamadıkları göze çarptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise makam odasındaki eşyalarını devir teslim töreninden önce topladığı öğrenildi. Arınç'ın diğer iki odasındaki eşyalarını ise 7 Haziran seçimlerinden önce topladığı bildirildi.

Ankara bugün yeni kabinenin devir teslim törenlerine sahne oldu. Üç dönemlik isimlerden Bülent Arınç, Ali Babacan ve Faruk Çelik görevlerini yeni isimlere teslim ettiler. Babacan Başbakan Yardımcısı görevini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teslim ederken makam odasındaki masanın üzerinde kişisel eşyalarının hala durduğu gözlendi. Babacan’ın masasında günün gazeteleri ve ofis eşyaları bulunuyordu.

ÜÇ MAKAM ODASI VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise görevini müsteşarı Ahmet Erdem’e bıraktı. Bakan Çelik’in masasının üzerinde kişisel eşyaları hatta bilgisayarı bile vardı.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç görevini Tuğrul Türkeş’e teslim ederken masasındaki bütün eşyaların toplanmış olduğu görüldü. Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı bilgilere göre Arınç’ın üç tane makam odası bulunuyordu. Bunlardan biri yeni başbakanlık binasında ötekisi eski başbakanlık binasında bir diğeri ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ndeydi.

HİÇ EŞYA YOK

Bülent Arınç 7 Haziran seçimlerinden önce yeni Başbakanlık binası ve Vakıflar Genel Müdürlüğü binasındaki eşyalarını topladı. Arınç’ın bugün eski Başbakanlık’ta düzenlenen devir teslim töreni sırasında makam odasında hiç eşya görülmedi. Arınç’ın devir teslimden birkaç gün önce makamında bulunan son eşyalarını da aldığı öğrenildi.