BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54

Bülent Arınç konuşunca muhalefet sevindirik oldu!

7 Haziran seçimlerinde de aynısını yapmıştı. Durup dururken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ilişmiş, seçimden sonrasında büyük konuşacağını belirtmişti.

Bülent Arınç, arada bir ortaya çıkıp ortalığı karıştırmayı huy edinmiş anlaşılan. 

7 Haziran seçimlerinde de aynısını yapmıştı. Durup dururken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ilişmiş, seçimden sonrasında büyük konuşacağını belirtmişti. 

Ama o konuşma olmadı!

CNN Türk'te, yaptığı açıklamalar kaç gündür tartışılıyor ve tepki alıyor. AK Partililer kızgın, AK Parti destekçileri tepkili, muhalefet kanadı ise sevindirik durumda. 

Muhalefetin sevinci... 

Hep söyleriz ya, "AK Parti'nin alternatifi" yok diye.. 

İşte size muhalefet... 

Ve her konuşması olay olan yepyeni bir muhalefet lideri... 

Sorarım... 

Kılıçdaroğlu yıllardır konuşuyor... 

Bahçeli yine öyle.. 

Köklü iki partinin genel başkanlarının yaptığı hiçbir açıklama Bülent Arınç'ınki kadar ses getirebildi mi?

Hayır!

Bülent Arınç'ın AK Parti'nin aleyhine yaptığı açıklamaları, maden bulmuşçasına sahiplenen muhalefet cephesi, bir beklenti içinde. Arınç'ın yaptığı açıklamaların AK Parti'de bir delik açacağını bekliyorlar. 

7 Haziran'daki oy oranı olsaydı eğer, bu beklenti karşılık bulabilirdi. Ama ortada 1 Kasım zaferi var. O zaferin mimarı ise kim ne derse desin, Bülent Arınç'ın isim vermeden taş attığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başkası değil. 

Yani?

Umudunu arada sırada konuşarak ortalığı karıştıran Arınç'a bağlayan muhalefetin AK Parti'de bir delik açması şimdilik mümkün görünmüyor. 

Bu tespiti yaptıktan sonra... 

Arınç'ın söyledikleriyle ilgili bir iki kelam etmek isterim. 

Can Dündar ve Erdem Gül için söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Tutuksuz yargılama olması yönündeki görüşlerine aynen katılıyorum. "Paralel" yaftasıyla hiç ilgisi olmadığı halde zulme maruz kalan, işsiz bırakılan, hapse atılan, rızkına el uzatılan  günahsız kişileri sahiplenmesine şapka çıkarıyorum. 

Ve fakat... 

"Çok şey biliyorum" edasıyla sopa göstermesini çirkin buluyorum. 

Nokta.