BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Bülent Arınç HDP'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HDP'nin önümüzdeki seçimlerde alacağı oy oranını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, katıldığı bir toplantıda gazetecilerle sohbet ederken, HDP'nin oy oranını açıkladı. Seçimlerde HDP'nin yüzde 11-12 arasında oy alabileceğini söyleyen Arınç, Ak Parti'nin 330 milletvekili çıkarmakta zorlanmayacağını iddia etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bab-ı Ali toplantısında gazetecilerle sohbet etti. Hürriyet muhabiri Sefa Özkaya haberinde Arınç'ın Melih Gökçek'le arasındaki polemiğe değindiğini belirtti. Başkanlık sistemi ve Melih Gökçek'le ilgili açıklamaları öne çıkan Bülent Arınç'ın dikkate değer değerlendirmelerinden biri de seçime yönelik tahminleriydi.

HDP YÜZDE 11-12

Arınç, toplantıda seçimle ilgili olarak şöyle konuştu:
''Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor. Ağanın eli tutulmaz. Ama ben 399'a razıyım. Farklı tablolu bir parlamento olabilir. HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür. 330 iddiamızı sürdürür ama 367'yi tutturamamaktan korkuyorum''

İKİ AY ÖNCE YÜZDE 6-7 DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Ocak ayında da bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9 oy aldığını hatırlatarak, bu oyların tümünün HDP'ye ait olmadığını iddia etmiş, HDP'nin tabanının yüzde 6-7 arasında olduğunu söylemişti.

Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 barajını aşacaklarına ilişkin iddialara Arınç o dönemde "’Biz yüzde 10’luk barajı aşacağız, bu seçimlere parti olarak gireceğiz’ diyorlarsa, bunu takdir etmek lazım. Bu bir cesaret işidir. Bu bir iddia işidir. Bunu eleştirmek mümkün değil. Benim HDP’ye söylediğim budur. Barajı aşamazsan, kendinde ara, millete kabahat bulma. ’Ortalık şöyle olur, böyle olur’ diye de tehdit etme ve ona şunu hatırlattım. Siz yüzde 9 aldınız. Buna güvenerek, seçimlere girmek istiyorsunuz ama unutmayın. Sizin aldığınız oyun içerisinde en az 3 puan CHP’den gelen oy var. Senin tabanın 6-7 arasındadır. 6-7 arasında bir tabanla seçimlere girmeye karar vermişsen, seni alkışlarım" demişti.