BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Arınç'ın HAS Parti yorumu!

Bülent Arınç, Erdoğan'ın HAS Parti'ye yönelik davetini olumlu bulduğunu söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HAS Parti'nin AK Parti ile bütünleşme kararı alması halinde, bunun her iki parti için de ülke siyasetine katkısı açısından çok faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.
 
Arınç, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
 
Milli gelirdeki artıştan büyüme hızına, enflasyon oranından faiz oranına kadar ve özellikle global ekonomik krizde Türkiye'nin daha istikrarlı bir ekonomiyi yakalamasının siyasi istikrar sayesinde olduğunu ifade eden Arınç, siyasi istikrarın sürdürülebilir hale getirilmesinin siyasetçiler açısından da çok önemli olduğunu bildirdi. 
 
Arınç, tek partili iktidar ve AK Parti'nin güçlü bir kadroyla iktidara gelmesi ve arkasından yaptığı reformların Türkiye'de siyasi istikrarın ekmek, hava ve su kadar önemli olduğunu gösterdiğini aktardı. 
 
HAS PARTİ İLE BÜTÜNLEŞME
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ''Toplantıdan sonra Sayın Kurtulmuş, Sayın Başbakan'ın kendilerine birlikte çalışma arzusunu ilettiğini ifade etti. Bu sanıyorum kurumsal anlamda oldu, yani Halkın Sesi Partisi'nin AK Parti ile bütünleşmesi konusunda. Sayın Kurtulmuş bunu açıkladıktan sonra bildiğim kadarıyla olumlu izlenimle Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı'' dedi. 
 
Numan Kurtulmuş'u tanıdığını ve aynı dönemde birlikte siyaset yaptıklarını ifade eden Arınç, kendisi Refah Partisi ile Fazilet Partisi'nde milletvekili, MKYK üyesi olarak çalışırken Kurtulmuş'un da yine MKYK üyesi ve İstanbul İl Başkanı olduğunu söyledi. 
 
Arınç, Kurtulmuş'un fevkalade iyi yetişmiş, müspet ve birikimli olduğunu, HAS Parti'de siyaset yapan pek çok kişiyi de tanıdığını belirterek, şöyle konuştu: 
 
''Onların da ülkemiz için faydalı hizmetler yapabileceklerini düşünüyorum. Her ne kadar geçtiğimiz seçimde aldıkları oy oranı gerçekten çok düşükse de bu onların Türkiye için yapacakları siyasetin güçsüz olduğu anlamına gelmez. Ben eğer olumlu bir karar alırlar da AK Parti ile bütünleşmek isterlerse bunun, AK Partimiz için de HAS Parti için de ülkemizin siyasetine yapacağı olumlu, pozitif katkı bakımından da çok faydalı olacağını düşünürüm. Sayın Başbakanımızı böyle bir teklifte bulunduğu için, böyle bir olumlu görüşme yaptığı için de ayrıca kutluyorum. Çünkü Numan Kurtulmuş bir bilim adamı ve akademisyen olmanın yanı sıra geçmişten bu yana siyasetini ilkeli, dürüst, kararlı yapan bir insandır. Beğendiğimiz hususiyetleri vardır. O ve arkadaşlarının AK Parti'de eğer bulunurlar ve siyaset yapma imkanları olursa pozitif bir katkı sağlayacaklarını düşünürüm.'' 
 
SAADET PARTİSİ
 
''Saadet Partisi'ne de teklif olacak mı?'' sorusu üzerine Arınç, bu partiyle böyle bir ilişkinin olmadığını ifade ederek, ''Dolayısıyla onlara yönelik bir niyet belirtmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Onların şahsına da partilerine de elbette saygımız var. Kendi yollarını kendileri tayin edeceklerdir. Ama önümüzdeki seçimlerin Türkiye için fevkalade önemli bir merhale olduğunu düşünüyorum. Zannediyorum ki siyasetin hemen hemen tamamında buna benzer birliktelikler bundan sonra yaşanabilir, farklı gelişmeler de olabilir ama bugün için sadece HAS Parti ile yürütülen bu gelişmenin olumlu olduğunu söylemekle yetinmek istiyorum'' diye konuştu.