BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
HABER /  GÜNCEL

Bulanıkta 18 kişi gözaltına alındı

Muş'un Bulanık ilçesinde 16 Aralık tarihinde izinsiz gösteri yaparak, polise mukavemette bulundukları gerekçesiyle 18 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Bulanık ilçesinde 15 Aralıkta, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde yaşanan olayların ardından, 16 Aralıkta izinsiz gösteri yapan kişilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Yapılan operasyonda izinsiz gösteri yaptıkları ve polise mukavemet ettikleri gerekçesiyle 18 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin, Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor.

Vali Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonların devam edeceğini belirterek, ''Bu kanunsuz gösterileri yapanların yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Vatandaşlara ve devlet malına zarar verenler başı boş gezemeyecekler. Operasyonlar sürecek'' dedi.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralıkta, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde Kemal Aycan ile Nejmi Oral, bir esnafın ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.