BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Buharkent'te seçimin galibi AK Parti oldu

Buharkent ilçesinde tekrarlanan seçimlerde daha önce 7 oy farkla seçimi kaybeden AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre bu kez 761 oy farkla kazandı.

Abone ol

Aydın’ın Buharkent ilçesinde tekrarlanan seçimlerde daha önce 7 oy farkla seçimi kaybeden AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre bu kez 761 oy farkla kazandı.

30 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçlarına yapılan itirazlar sonrası 3 kez el değiştiren belediye başkanlığı için yeniden gerçekleşen yarışta sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00 itibariyle sorunsuz sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemine geçildi. Başkanlığın 3 kez el değiştirdiği Buharkent’te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta yeniden oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Erol 3 bin 823, MHP adayı Yusuf Vural 3 bin 62, CHP adayı Hüsamettin Başoğlu bin 126 ve BBP, BTP ile SP adayları ise 25 oy aldı.

Sandık sonuçlarının birer birer gelmesinin ardından AK Parti Buharkent İlçe Teşkilatı önünde toplanmaya başlayan kalabalığın heyecanı giderek arttı. AK Parti Aydın Koordinatör Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın sükûnet ve sağduyu çağrısının ardından partililer, kent meydanında toplandı. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay’ın resmi olmayan sonuçları açıklamasının ardından meydandaki bekleyiş yerini sevince bıraktı. Buharkent Pazaryerindeki kutlamalara AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç ile yüzlerce partili katıldı.
“En büyük başkan, bizim başkan” sloganlarıyla meydana gelen AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol, bir teşekkür konuşması yaptı. Seçim kampanyasına destek veren tüm partililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mehmet Erol, “Zorlu ve uzun bir süreci geride bıraktık ama çok çalıştık. Hepinizin çok büyük emeği var. Başkanından üyesine kadar bütün teşkilatımla gurur duyuyorum. Bize destek vereni vermeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“SEÇİM GERİDE KALDI”
Seçimin kendisi için geride kaldığını kaydeden Erol, “Artık seçim geride kaldı. Bundan sonra bize oy verenlerin de, vermeyenlerin de belediye başkanı olacağız. Tüm Buharkent’i kucaklayacağız. Herkese eşit hizmet üreteceğiz. Bundan sonra Buharkent için birlik ve beraberlik zamanı. Biz, Buharkent kazanacak diyoruz” diye konuştu.
Sorunsuz bir seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına katkı veren tüm rakiplerine teşekkür eden Erol, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Rakiplerimizi de kutluyoruz. Birlikte güzel bir süreç yürüttük. Bir bizimizi kırmadık. Kendilerini tebrik ediyorum. Onlara da teşekkür ediyoruz. Sevineceğiz ama AK Parti’lilere yakışır bir şekilde sevineceğiz. Kimseyi üzmeyeceğiz. Onların üzüntülerini artırmayacağız. O yüzden bize yakışır bir şekilde sevinmeye devam edelim.”
Konuşmasının ardından tebrikleri kabul eden Mehmet Erol, partilileri tarafından omuzlara alınıp bir süre taşındı. AK Parti’deki seçim coşkusu düzenlenen konvoylarla devam ettirildi.
BAŞKANLIK 3 KEZ EL DEĞİŞTİRMİŞTİ
30 Mart’ta yapılan seçimlerde MHP'li Yusuf Vural 2 bin 985, AK Parti’li Mehmet Erol 2 bin 978, CHP'li Hüsamettin Başoğlu bin 977, SP’li Mehmet Akif Ersöz 101, BTP’li Aşirettin Aynacı 31 ve BBP’li Ahmet Atay da 18 oy almıştı. Buharkent’teki Belediye Başkanlığı seçimini önce 27 oy farkla AK Parti kazanmıştı. MHP’nin geçersiz oy itirazı üzerine yapılan sayımda, bu kez belediye başkanlığını 7 oy farkla MHP’li Yusuf Vural’ın kazandığı açıklanmıştı. Buharkent’te itirazların ardından son olarak MHP’li Yusuf Vural’ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AK Parti’nin itirazı nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamamıştı. Kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığını iddia eden AK Parti’nin itirazını kabul eden YSK, 10 kısıtlı seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimi iptal etmiş, Buharkent’te seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden yapılmasına karar vermişti.