BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

"Bugünlerde başka film çeviriyorlar"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenlerin bugünlerde ekonomiyle, kriz söylentileriyle dize getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi 15 Temmuz'da dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım, 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisinde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"TRAFİK GÜVENLİĞİ AÇISINDAN GELDİĞİMİZ NOKTAYI YETERLİ GÖRMÜYORUZ"

Araba sürmek her zaman zevkli bir şey değil. Kaza Allah göstermesin meydana gelebiliyor. Trafik güvenliği açısından geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Trafik kazalarında ölümlü kazalardaki can kaybını yüzde 30, son 15 yılda aşağı çektik. Bölünmüş yolları alırsak sadece bu oran daha yüksek. Yüzde 62. 

"BÖLÜNMÜŞ YOLLAR HAYAT KURTARIYOR"

Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. 2003'te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4000'e yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı. Yolculuk miktarı 3 kat arttı. 2 milyona yaklaştı, 500 binden. Ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Bu başlı başına, yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmaktır. Hedef sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Çözüm; eğitim, eğitim, eğitim. İnsan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor. 

"15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'Yİ DİZE GETİREMEYENLER, BUGÜNLERDE BAŞKA BİR FİLM ÇEVİRİYOR"

Türkiye'ye 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kut-ül Amare'de ders vere vere bugünlere geldi.