BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

Bugüne aman dikkat! Meteorojiden 9 ile kritik uyarı

Meteoroji'den bugün için çok kritik uyarı var! Meteoroloji, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Abone ol

Hava sıcaklıkları bu hafta ile birlikte mevsim normallerine dönüyor. Kavurucu sıcaklıklar etkisini azaltıyor. Meteoroji başta İstanbul olmak üzere 8 ile sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarıda vatandaşların su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda "Ülkemizin kuzey kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; yarın (20.07.2014 Pazar) ve Pazartesi (21.07.2014) günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.