BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Bugün yarım gün mü 28 Ekim tatili

Bugün yani 28 Ekim Cuma günü yarım gün mü, öğleden sonra tatil mi? Bugün okullarda, bankalarda ve kamu kurumlarında öğleden sonra tatil. Memurlar saat 13.00'den sonra tatil yapacaklar. Böylece çalışanlar 3.gün tatil yapmış olacak

Abone ol

Bugün yani 28 Ekim Cuma yarım gün mü tatil öğleden sonra okul yok mu? Bugün okullar, bankalar ve memurlar öğleden sonra saat 13.00'den sonra tatil yapacaklar. Resmi yönetmeliğe göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 1.5 gün olarak kutlanıyor.

Bilindiği üzere bu sene 29 Ekim cumartesi gününe denk geliyor, yönetmeliğe göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamarı 28 Ekim saat 13.00'ten sonra başlıyor ve 1.5 gün olarak kutlanıyor. Bu nedenle bugün yani 28 Ekim cuma gününün öğleden sonra tatil olması bekleniyor.

28 EKİM MEMURLARA TATİL Mİ?

Binlerce memurun merak ettiği 28 Ekim resmi tatil mi sorusu yanıt buldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması hasebiyle memurlar resmi izinli sayılmayacak ve 28 Ekim cuma günü tam gün çalışma saatiyle devam edecekler.

Yönetmelik şöyle diyor;

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder."

28 Ekim Cuma yarım gün olması bekleniyor

Yalnız herkesin tahmin ettiği üzere ve resmi takvimlerde yer aldığı gibi 28 Ekim 2016 (Cumhuriyet Bayramı önceki gün) Cuma gününün yarım gün olması bekleniyor.

Önceki senelerde MEB tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte 28 Ekim yarım gün, 29 Ekim ise tam gün tatil ilan edilmişti. Yine aynı şekilde MEB tarafından böyle bir açıklama yapılması bekleniyor.



Cumhuriyet Bayramı Şişli'de kutlanacak

Şişli'de Cumhuriyetin 93'üncü yılı coşkuyla kutlanacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ise 29 Ekim Cumartesi günü saat 18.00 de Atatürk Evi önünden başlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Şişlide büyük bir coşku ve şenlik havasında kutlanacak. Saat 13.00 itibariyle bayraklarla süslenen 10 metrelik Cumhuriyet tırı Şişlinin caddelerini dolaşmaya başlayacak. 10. yıl ruhu ile halkı coşturacak olan Cumhuriyet tırında perküsyon ekipleri, dansçılar ve MC yer alacak.

Yine saat 13.00 itibariyle müzik grupları Şişlinin 4 farklı noktasında sahne olarak Cumhuriyet bayramını şenliğe dönüştürecekler. (Sahneler: Abdi İpekçi Caddesi başı, Mecidiyeköy Meydan, Tayyereci Fehmi Sokak, Osmanbey Atatürk Evi Önü)

Başkent'te 29 Ekim kutlanacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı düzenleyeceği Fener Alayı Korteji ile kutlayacak. Ulus Heykeli'nden başlayacak ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na kadar ilerleyecek kortejde binlerce vatandaş, 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyacak. Ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla ilerleyecek kortejde büyüklere ve çocuklara on binlerce hediye dağıtılacak, özel giydirmeli oyuncak maketli araçlar geçiş yapacak, gösteri gruplarının gösterileriyle Başkent'te 29 Ekim coşkusu yaşanacak. 29 Ekim akşamı saat 18.00'da Ulus Heykel'den hareket edecek kortejde, ayrıca folklor grupları gösteri sunacak, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımı'nın konseri de gösteride yer alacak.