BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67

Bugün vizyona giren filmler

Bugün vizyona giren filmler

Hafta sonunu yeni filmler izleyerek geçirmek isteyenler için bu hafta 3'ü yerli, 7 film vizyona giriyor.

Bugün vizyona giren filmler

Hafta sonunu yeni filmler izleyerek geçirmek isteyenler için bu hafta 3'ü yerli, 7 film vizyona giriyor.

Bugün vizyona giren filmler

SUÇ FİLMİ SEVENLER KAÇIRMASIN! “KARA DÜZEN” Hani yılın merakla beklenen filmlerinden söz edilir ya, tam onlardan biri işte!. Tanınmayacak bir makyaj altındaki Johnny Depp sizi Güney Boston’ın suç dünyasına götürecek. James “Whitey” Bulger, eyalet senatörünün kardeşi olmasının yanı sıra İrlandalı bir mafya babasıdır. Sokaklarda birlikte büyüdüğü John ise başarılı bir FBI ajanı olmuştur. Yolları ister istemez kesişir, daha doğrusu çatışır. Ama ne çatışma! John, ortak düşmanları İtalyan mafyasına karşı işbirliği teklif eder. Whitey Bulger’ın vereceği karar, bir dönemin gidişatını değiştirir. Yönetmen Scott Cooper, başkaraktere ağırlık veren hikayelerini daha önce Jeff Bridges’a Oscar kazandıran “Crazy Heart” ile “Out of the Furnace” gibi yapımlarda anlatmış, kamera arkasında türlü numaralarını sergilemişti. Bu kez Depp’in ağır makyaja rağmen ağırlığını her sahneye koyan tiplemesiyle yine unutulmayacak bir filme imza atmış görünüyor. Filmin diğer değerli oyuncuları arasında Benedict Cumberbactch, Joel Edgerton, Sienna Miller, Juno Temple, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard ve Kevin Bacon da var. Tam bir yıldızlar geçidi! (4.0/5)

Bugün vizyona giren filmler

27’LİKLER KULÜBÜNE HOŞGELDİNİZ “AMY” Sadece sesi ve yorumuyla değil, görüntüsü ve kişiliğiyle de son on yılların gördüğü en müthiş yıldızlardan biriydi. Kariyerinin zirvesine çıktıktan sonra 27’ler kulübüne katılmayı seçti. Belgesel türündeki film, Amy Winehouse’un hayatını bizzat kendi anlatımı eşliğinde izlemek isteyenleri, İngiliz sanatçıyı tüm yönleriyle “anlamayı” arzulayan tüm ilgilileri sinemaya çağırıyor. Dahası filmde, gün yüzüne daha önce çıkmamış Winehouse şarkıları da yer alıyor. Daha dahası, yönetmen koltuğunda, “Senna” belgeseliyle rüştünü ispatlayan Asif Kapadia oturmakta. Belgesel bizi bozar, diyenler bile bu filme şans vermeli. Zira “yalnız” bir insanın dramatik hikayesini izlemek, büyük bir “star”ın uyuşturucu ve alkol batağından çıkmaya çalışırken daha diplere sürüklenmesini görmek, içinde sinema duygusu bulunan herkesi kapsayacak türden. (4.0/5)

Bugün vizyona giren filmler

GEÇMİŞİNDEN KAÇAMAZSIN! “KIZIL TEPE” Bazı yönetmenler için “o çektiyse bir durup iki kere düşünmeli” deriz ya. İşte o isimlerden biri daha. Alfonso Cuaron ve Alejandro G. Inarritu ile birlikte “muhteşem Meksikalılar” üçlüsünü oluşturan Guillermo Del Toro (tek Oscar almayan o kaldı), Pasifik’te dev robotlarla mesai yaptıktan sonra (bkz. Pasific Rim) ait olduğu tür’e, yani gerilim’e dönmüş. Çocukluk travmaları, yönetmenin alamet-i farikası malumunuz. Yine bu dertten muzdarip bir karakter yaratmış. Genç yazar Edith Cushing’ten söz ediyoruz. Edith, Thomas adında garip bir adamla evlenir. Yeni bir hayata başlar. En azından amacı budur. Geçmiş ve sünger hesabı. Ama hesap çarşıya uymaz. Edith, dışarıdan bakıldığında çekici görünen kocasının karanlık yanını keşfetmeye başlar. Geçmişinin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken başka bir kabusa uyanır. Del Toro’nun senaryosuna da imza attığı filmin başrollerinde Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston ve Doug Jones gibi kalburüstü isimler var. Filmin şu ana kadar gayet olumlu eleştiriler aldığını belirtelim. (3.5/5)