BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

Bugün Sivas Madımak olayının 23'ncü yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Sivas'ta 23 yıl önce 37 vatandaşın hayatını kaybettiği olayların, a yaşam hakkı tanımayan bir zihniyetin ürünü olduğunu belirtti.

Abone ol

Cankurtaran, Sivas olaylarının 23. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te yaşananların tüm yönleriyle aydınlatılamadığını ve acıların da dinmediğini ifade eden Cankurtaran, "Sivas katliamı, hoşgörüsüz, kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımayan bir zihniyetin ürünüydü. Bu zihniyet farklı coğrafyalarda farklı isimlerle kendini gösteriyor. Sivas'ta, Maraş'ta katliamlarla kendini gösteren bu zihniyet, ortamını bulduğunda Suriye, Irak'ta IŞİD; Nusra, Nijerya'da Boko Haram; Somali'de Eş-Şebab adıyla ortaya çıktı. Daha birkaç gün önce Atatürk Havalimanı'nda insanları katledenler ile Sivas'ta insanları yakanlar arasında zihniyet açısından hiçbir fark bulunmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin de Türkiye'ye yönelik DAEŞ tehdidine karşı mücadele edemeyeceğini ileri süren Cankurtaran, Sivas davasında sanık avukatlarının neredeyse hepsinin Ak Parti döneminde iyi noktalara getirildiğini iddia etti. Cankurtaran, bunun, AK Parti'nin Sivas olaylarına gerçekten tepki duymadığını gösterdiğini öne sürdü.

DAEŞ'e yönelik operasyonlarda ele geçirilen belgelere göre örgütün başta Alevilere ait dernek ve cemevleri olmak üzere ülke içinde birçok farklı hedefe yönelik saldırılar planladığının iddia edildiğini kaydeden Cankurtaran, DAEŞ'in tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Cankurtaran, olası saldırıların engellenmesinin en başta hükümetin görevi olduğunu bildirdi.