BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  DÜNYA

Bugün neden sevgililer günü 14 Şubat'ın şaşırtan tarihçesi

14 Şubat Sevgililer günü ya da batıdaki ismi ile Aziz Valentine day nereden ve nasıl çıktığını biliyor musunuz? Sevgililer gününün tarihçesi 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. Rivayete Roma imparatoru genç erkeklerin evlenmisin yasaklar. Aziz Valentine ise gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam eder. İhaneti 14 Şubat’ta idamla cezalandırılır.

Abone ol

Bugün 14 Şubat sevgililer günü. Peki bu 'sevgililer' gününün tarihçesini biliyor musunuz? Dahası aslında bu günün idam edilen bir azize adandığını... İşte Sevgililer günü nereden çıktı, bugün neden kutlanıyor sorularının yanıtı;

Sevgililer gününün tarihçesi 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

AZİZ VALENTİNE GÜNÜ

Sevgililer Günü, bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır. Türkiye'de de 14 Şubat sevgililer günü artık daha yoğun katılımla kutlanmaktadır.

Sevgililer günü mesajları resimli uzun kısa aşk sözleri

14 Şubat paylaşımı sosyal medyayı salladı