BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

Bugün kar yağacak bölgeler

Meteoroloji bu kez yanılmadı. Kar başladı. Ama bazı yerlerde yarın da devam edecek. Bakın yarın nerelere kar yağacak?

Abone ol

Halen iç ve doğu bölgelerde görülen kar yağışının, yarın (Perşembe) doğu kesimlerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Ancak soğuk havanın bu gece saatlerinden itibaren hafta sonuna kadar tüm yurtta etkisini sürdürmesi bekleniyor.

DON BEKLENEN İLLER

Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) , Marmara’nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa ve Balıkesir), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli ile Muğla’nın iç kesimleri), Akdeniz’in iç kesimleri (Isparta, Burdur ve K.Maraş), İç Anadolu (Ankara, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Çankırı başta olmak üzere bölge geneli), Doğu Anadolu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari başta olmak üzere bölge geneli), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) ile Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) ‘’kuvvetli’’, Ege kıyılarında (İzmir, Manisa, Aydın) ‘’hafif’’ şiddette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı şehirlerde 3 gün hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Bu gece kar hafif olarak sürecek ama buzlanmada başlayacak. Yarın hava parçalı bulutlu ve soğuk.



ANKARA: Yarın yağış yerini buzlanmaya bırakacak.



İZMİR: Hava çok soğudu, Bozdağlar’da hafif kar yağışı bekleniyor, ama şehir merkezinde önemli bir yağış olmayacak, sıcaklık 7 dereceye iniyor.



BURSA: Kar var, bir ara kuvvetli yağabilir.



ADANA: Yarın parçalı bulutlu ve soğuk olacak.

ANTALYA:

SAMSUN

MALATYA



BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara çok soğudu ve bölgenin birçok yerine bu yılın ilk karı yağıyor. Edirne’de kar yağışı kısa sürdü, bugün hava açmaya bile başladı. Bursa, Sakarya, Bilecik arasında ise kar yağışı kuvvetli ve bu geceye kadar sürecek. Kuvvetli karayel nedeni ile sıcaklık bölgede -1 ila 0 derece hissediliyor. Yağış Marmara’yı bu gece yarısı hızla terk edeceğinden, buzlanma oluşmaya başlayacak. Kar Sakarya çevresinde yarın da hafif olarak sürebilir ama sonraki günlerde önemli bir yağış beklenmiyor. Soğuklar ise bir hafta daha kalacak. Edirne 6, Balıkesir ve Kocaeli 4 derece.

İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara başta olmak üzere yoğun kar var,sürüceler gerekli önlemleri almalılar. Sıcaklık 0 dereceye iniyor. Yarın kar oldukça zayıflıyor ve sonraki günler kuvvetli buzlanma ve ayazın etkisinde geçecek. Bugün Eskişehir ve Niğde 2, Sivas 1 derece.

Ege Bölgesi de çok soğudu, poyraz sert esiyor, sıcaklık kıyılarda 8, iç kesimlerde 3 dereceyi geçmeyecek. Kıyılarda önemli bir yağış olmasa da, Kütahya, Afyon, Denizli boyunca ise kar var, ancak kar kısa kalacak. Gece kesilecek yağışların ardından kuvvetli buzlanma oluşacak. Perşembe günü hava açık ve yine soğuk. Muğla 9, Afyon 4 derece.

Akdeniz Bölgesi’nin Adana bölümü, Girne ve Güneydoğu boyunca yağmur var. Yağmur Güneydoğu’da daha kuvvetli yağıyor. Antalya ‘da ise önemli bir yağış yok. Soğuk hava güneye kadar indi. Yarın sıcaklık 10 dereceye düşerken, gece sıcaklığı ise iç kesimlerde 0 dereceyi bulacak. Bu nedenle Perşembe ve Cuma gecesi don oluşabilir. Antalya 13, Diyarbakır 7 derece.

Doğu Anadolu’da bu iki gün yoğun kar yağışı var, köy yolları kapanabilir. Kar yarın önce Malatya-Elazığ çevresinden, Cuma günü ise bölgeden ayrılacak ama ardından yine dondurucu soğukları ve buzlanmaya neden olacak. Erzurum -2, Malatya ve Van 3 derece.

Karadenizliler dikkat: Bolu, Bartın, Kastamonu boyunca kuvvetli karayelle birlikte yoğun kar olacak. Samsun’dan itibaren kıyılarda ise kuvvetli yağmur var, kar yağışı sadece 1 gün yoğun yağacak, yarın çok hafifliyor Ancak kıyılarda yağmur devam edecek. Bugün Trabzon 13, Samsun 9, Bolu 1 derece.



İŞTE HAVA RAPORU