BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  GÜNCEL

Bugün 9 ilde yoğun kar var hava durumu şaşırttı

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nden gelen bugünkü hava durumu tahmini şaşkına çevirdi. Sivas, Erzurum, Bolu, Yozgat, Gümüşhane başta olmak üzere bir çok ilde kar var. Ankara hava durumu ise sulu kara çevirdi.

Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu uyarısı şaşkına çevirdi. Baharı beklerken karakış geri döndü. Meteorolojinin uyarı verdiği iller sadece Doğu Anadolu'dan değil, İç Anadolu bölgesinde de kar yağışı var.

Bugün 9 ilde kar yağışı etkili olurken, 20'ye yakın ilde ise sulu kar başladı. Kar yağışı altında olan iller Bolu, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis ve Hakkari olarak duyuruldu. Meteorolojinin hava durumu tahminine göre İç anadolu bölgesindeki bir çok ilde ise sulu kar hüküm sürüyor.

Sulu karın etkisindeki illerden bazıları ise şöyle : Kastamonu, Karabük, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Amasya, Çorum, ve Kırıkkale.


Meteorolojinin sitesinden yayınladığı hava durumu haritasına göre bugün bir çok ilde yağmur da var. Kar yağışı ise yarın etki alanını daha da genişletiyor.


18 Mart cumartesi günü hava durumu tahminine göre Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Çorum illerinde de kar yağışı görülecek. Haftasonu hava durumu pazar günü bahara dönüyor.

Pazar günü haritalı hava durumu tahmini iç bölgelerde güneşi haber verirken marmara için bahar yağmurlarının devam edeceğini gösterdi. Önümüzdeki hafta ise sıcaklıklar bahar kıvamına geliyor.