BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bucaspor sonunda muradına erdi

Süper Lig'in yeni ekibi Bucaspor'un, kanayan yarası Arena Stadı'ndaki mülkiyet sorunu nihayet çözüme ulaştı.

Abone ol

Vali Cahit Kıraç’ın önderliğindeki zirvede Milli Emlak ile Buca Belediyesi anlaştı.

Yeni Asır gazetesinde yer alan habere göre, İzmir Valiliğinde, Vali Kıraç başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur ile diğer yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda çözüm takas yöntemiyle sağlandı.

FARUK ÖZAK ONAY VERDİ

Taraftarlar toplantıda Çevik Bir Meydanı karşısındaki eski Buca Şehir Stadı'nı Buca Belediyesi'ne verilmesine ve buranın doğal çim parkı yapılmasına, Buca Belediyesi'nin de Buca Arena Stadı ile ilgili Milli Emlak'a açtığı davadan vazgeçmesine karar verdi. Bu doğrultuda stat Milli Emlak'a verilecek, Milli Emlak da stadın kullanım hakkını Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne verilecek. GSGM de Arena Stadı'nı Bucaspor'a bir yıl süreyle kiralayacak. Zirvede alınan bu karar hemen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'a iletildi. Toplantıya telefonla katılan Özak da takasa onay verdi.

BAŞKENT ÇIKARMASI

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı mecliste kararı onaylattıktan sonra Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ve Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur ile birlikte Ankara'ya giderek protokolü onaylatacaklar. Takas işlemi gerçekleştikten sonra Bucaspor yönetimi stadın kapasitesini arttırıp gerekli tadilatlarını yapacak ve Süper Lig maçlarını kendi sahasında oynayacak. Tadilat gecikirse maçları Atatürk veya Alsancak statlarında oynanacak.