BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  EKONOMİ

Buca'da taşeron işçiler isyan etti

İzmir'de Buca Belediyesi'nde işten atılan taşeron işçiler, eylem yaptı kararı protesto etti.

Abone ol

Buca Belediyesi'nin taşeron şirketinden 32 gün önce işten çıkarılan işçiler Şirinyer'den Buca Belediye binasının önüne kadar yürüdü.

Şirinyer'de, ellerinde ''Taşeron Sistemi İstemiyoruz'', ''İşten Atmak Suçtur, İşten Atmalara Son'' yazılı pankartlarla toplanan işçiler, ''Atılan İşçiler Geri Alınsın'' sloganı atarak Buca Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Belediye önünde işçiler adına basın açıklaması yapan İnanç Özer, taşeronlaşmaya hayır dedikleri, sendika hakkı istedikleri için 32 gün önce işten çıkarıldıklarını, işçilerin belediye önündeki çadırda eylem yaptığını anlattı.

BUCA BELEDİYESİ'NE TEPKİ

32 günden bu yana baskı ve tehdit altında bulunduklarını, sorumluların halen konuya duyarsız kaldığını savunan Özer, şöyle konuştu:

''Baskı ve tehditler, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışanlara uygulanıyor. Hatta, belediyede kadrolu işçilere bile bize destek vermemeleri için baskı ve tehdit uygulanıyor. İşçiden neden bu kadar korkuyorlar? Kurmuş olduğumuz çadırın karşısına kamera kuruldu. Bu, işçilerden korkulduğunun göstergesi. Korkularını büyütmeye devam edeceğiz. 

Buca Belediyesi yetkililerinin ve CHP Buca İlçe Başkanlığı yöneticilerinin 'Onları işe alacaktık ama kabul etmediler' söylemleri tamamen yalandır. Çözümsüzlükte ısrarı bırakın. İşimize geri dönene kadar çadırda mücadelemize devam edeceğiz.''

Özer, önümüzdeki hafta da aynı yürüyüşü gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Alkışlarla Buca Belediyesi aleyhine slogan atan işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.