BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

İnsanın ömrü uzadıkça, tıp bilimi sadece hastalıkların tedavisi ile değil, aynı zamanda daha uzun ve kaliteli yaşamın kapılarını aralayan formüllerle de ilgilenmeye başlıyor.

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

İnsanın ömrü uzadıkça, tıp bilimi sadece hastalıkların tedavisi ile değil, aynı zamanda daha uzun ve kaliteli yaşamın kapılarını aralayan formüllerle de ilgilenmeye başlıyor. Dengeli beslenme de bu formüllerden biri... Ömür uzadıkça insanların ortak meraklarından biri nasıl genç kalabilecekleri oldu. Genç kalmak ve yavaş yaşlanmanın formülü ise çok eski zamanlarda Hipokrat tarafından verilmişti: “Besinler ilacınız olsun.” İşte size gençleşmek için sofralarınızda yer vereceğiniz ilaç gibi 11 besini Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber anlattı.

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

BALIK: Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin vücutta birçok kronik hastalığın ortaya çıkmasına yol açan inflamasyon (yangı, iltihap) durumunu azalttığı uzun zamandan beri bilinen bilimsel bir gerçek. Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kendimizi daha mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlıyor. Yeterli omega-3 yağ asidi tüketenlerin kilo yönetiminde daha başarılı oldukları da biliniyor.

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

BRASSİCA SEBZELERİ: Karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana ve mor lahana gibi sebzeler içerdikleri izotiyosiyanatlar ile özellikle kolon, akciğer, pankreas, prostat ve mide kanserlerine karşı koruma sağlarlar. Brassica sebzelerinden maksimum fayda elde etmek için haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih etmelisiniz.

Bu yiyecekler ömür uzatıyor

KÜÇÜK KIRMIZI MEYVELER: Böğürtlen, ahududu, yabanmersini gibi küçük kırmızı-mor meyveler içerdikleri antioksidanlarla yaşlanmayı geciktirici etki gösteriyorlar. Besinlerin anti-aging etkilerini gösteren Dünya'da geçerli ORAC puanlandırma sisteminde ilk sıralarda yerlerini alıyorlar.