BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

Bu yarışmanın ödülü boşanma

Avukat ve mahkeme masrafı artınca böyle yarışmalar düzenlenir oldu.

Abone ol 'Patlak bir evilikte sıkışıp kaldınız öyle mi? O zaman sizin dualarınıza cevap veriyoruz!'. Bu slogan Avustralya'daki bir kadın dergisinin düzenlediği yarışmaya ait.

Haftalık Zoo dergisinin düzenlediği bir yarışmayı kazanan çiftler, ülkede avukat ve mahkeme ücretleri dahil 9 bin dolardan masraflı olan boşanma işlemlerini bedavaya getiriyor. Yarışmayı kazanmak için her hafta yayınlanan genel kültür sorularını doğru cevaplayıp, çekilişe katılmak gerekiyor.

Derginin açtığı yarışmadaki diğer ödüller arasında 3 katlı boşanma keki, plazma televizyon, Playstation 3 ve 1 yıllık dergi aboneliği de yer alıyor. Zoo dergisi editörü Paul Merrill, insanları özgürlüğe kavuşturmanın bir başka yolunun da mutsuz evlilikleri bitirmek olduğunu kaydetti. Merrill, 'Şanslı galiplerimiz üzüntülerinden kaçacak ve yeni bir hayata başlayacak' dedi.

Ancak derginin bu kampanyası, Avustralya kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Zoo dergisi, aile ahlakına aykırı hareket etmek ve evli çiftleri boşanmaya şevk etmekle suçlanıyor. Avustralya'da her 1000 evlilikten 20'si boşanmayla sonuçlanıyor.