BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu virüse sakın para kaptırmayın!

Olacağı buydu. Bu virüs bilgisayarınıza giriyor. Kişisel bilgilerinizi ele geçiriyor. Sonra da şantaj yapıyr.

Abone ol

Geliştirilen yeni bir virüs, kullanıcıların bilgisayarına sızıp dosyaları silmiyor veya bilgisayarı çökertmiyor. Yeni bir yöntem kullanan Kenzero isimli bu virüs, cinsel içerikli sitelere giren kullanıcılara şantaj yapıyor.

Cinsel içerikli sitelere giren ve buralardan dosya indiren kullanıcıları tespit eden ve kayıt tutan virüs, ardından kullanıcılara bir mesaj gönderiyor ve kullanıcının isminin belirtilen bir sitede yayınlanacağını söyleyerek kullanıcıya şantaj yapıyor. Kullanıcılardan para isteyen virüs, ödemenin yapılması kaydıyla kullanıcıların isimlerini sitede deşifre etmeyeceğini belirtiyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRİYOR

Japonya kaynaklı bir Truva atı olan Kenzero, özellikle 200 milyon kullanıcısı bulunan Wine isimli dosya paylaşım ağını kullanıyor ve buradaki kullanıcıların indirdiği cinsel içerikli dosyaları kaydederek kullanıcıların isimlerini deşifre etmekle tehdit ediyor. Bu bilgileri edinebilmek için ise virüs önce bu tür dosyaları bilgisayarına indiren kullanıcıların bilgisayarına yerleşiyor ve kişisel bilgilerini ele geçiriyor.

TAMAMEN ŞANTAJ AMAÇLI GELİŞTİRİLMİŞ

Bir güvenlik uzmanı olan Rick Ferguson, şu ana kadar 5000 kişiyi etkileyen bu virüsün bilgisayarlara zarar vermenin aksine tamamen şantaj amaçlı geliştirildiğine dikkat çekiyor.