BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu uygulamayla telefonların köklerine inin

Bir yazılımın köklerine inerek o yazılıma dilediğiniz gibi müdahale etmek ve o yazılımı kişiselleştirmek bu uygulama ile çocuk oyuncağı.

Abone ol

Yazılım dilinden anlamayanlar ve bu işlemi daha önce hiç yapmamış kişiler için her ne kadar riskli bir müdahale yöntemi olsa da dünyaca tanınan hacker Geohot’un paylaştığı yeni yöntem, Galaxy S5’i birkaç adımda root’lamayı mümkün kılıyor.

Geçtiğimiz senelerde IOS konusunda jailbreak ile ismini duyuran ve üzerine  hackleyerek Sony’i aylarca peşinden koşturan Geohot, farklı bir yazılım dili olan Android’e gözünü dikmiş durumda.

Uzmanların son çıkan modeller arasında’in root’laması oldukça zor bir model olduğunu iddia etmesi üzerine çalışmaya başlayan Geohot kısa sürede S5’in sisteminde bir açık bularak APK dosyalarına müdahale ile S5’i root’lamayı başardı ve bu yöntemi tüm dünya ile paylaştı.

Paylaşılan bu root yöntemi Android 4.4.2 ve öncesindeki tüm sürümleri içerirken paylaşılan yöntemin hemen hemen tüm android cihazlar için geçerli bir yöntem olduğu belirtildi.

galaxy-s5’in-koklerine-indiler.jpg
ÖNEMLİ UYARI!

Bir cihazı root’lamak ilk olarak biraz deneyim kazanılması gereken ve birkaç müdahaleden sonra root işlemine kalkılması gereken bir yöntemdir.

Bu konu hakkında hiç bilginiz yoksa öncelikle konuyu detaylı araştırmanız ve ondan sonra cihazınıdaki yazılımın köklerine inmeye başlamanız çok daha salıklı olacaktır çünkü root işlemi ile doğabilecek sorunlar telefonunuzu garanti kapsamında çıkarır.

Geohot’un root işlemi için paylaştığı yeni yöntemi görmek ve paylaşılan bu uygulamayı resmi sitesinden indirmek için