BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  POLİTİKA

Bu üç ismin yerleri neden değiştirildi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Beşir Atalay'ın da bulunduğu üç ismin seçim bölgelerinin değiştirilme nedenini anlattı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğl; Beşir Atalay, Efkan Ala ve Mehdi Eker'in seçim bölgelerinin değiştirilmesinin nedenini açıkladı. Atalay'ın Van'dan aday gösterileceğini kendisine söylenmediğini ifade eden Davutoğlu, deprem sonrası Atalay'ın bölge insanına çok önemli hizmetlerinin olduğunu söyledi. Davutoğlu, Bursa'da yoğun bir Erzurumlu nüfusunun olduğunu bu nedenle Ala'nın da Bursa'ya kaydırıldığını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu, Show TV'de AK Parti listelerinin hazırlanış süreci hakkında bilgi verdi. Listelerin çeşitli dengeler gözetilerek düzenlendiğini söyleyen Davutoğlu; Beşir Atalay, Efkan Ala ve Mehdi Eker'in seçim bölgelerinin değiştirilme nedenlerini anlattı.

41.20150921203408.jpg

Beşir Atalay'ın çözüm sürecini en iyi bilen isimlerden olduğunu ve sürecin bölge insanına anlatılmasında önemli görevler üstlenebileceğini söyleyen Davutoğlu, Van depreminde Atalay'ın bölgeye önemli hizmetlerinin olduğunu ifade etti.

EFKAN ALA BURSA'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

90'yıllardan bu yana tanıdığı bir isim olan Efkan Ala'nın hem İçişleri Bakanlığı döneminde hem de müsteşar olduğu dönemde başarılı hizmetlere imza attığını söyleyen Davutoğlu, Bursa'da yoğun bir Erzurum nüfusu olduğunu, bu nedenle de Ala'nın Bursa'dan aday gösterildiğini ifade etti. Davutoğlu, Ala'ya Bursa'da ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Seçim bölgesi değiştirilen bir diğer isim olan Mehdi Eker'in de Diyarbakır'dan İstanbul'a kaydırıldığını hatırlatan Davutoğlu, bu yer değişikliği yapılırken de benzer ihtiyaçların gözönüne alındığını söyledi.