BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Bu terlik ne renk sosyal medya yıkılıyor

Sosyal medya yeni fenomenine kavuştu. Beyaz- altın renk elbiseden sonra şimdi de terlik ortaya çıktı. Kimi kullanıcılar terliği mavi- siyah kimileri ise beyaz altın görüyor. Peki siz terliği ne renk görüyorsunuz?

Abone ol

Terlik ne renk sorusu internette hızla yayılmaya başlandı. Sosyal medyanın yeni fenomeni olan terlik sizce ne renk? Bazı kullanıcılar onu mavi- siyah gördüğünü söylüyor. 

Portekizce tweet’ler atan Falsiane adlı bir Twitter hesabı, Perşembe gecesi bu terliğin fotoğrafını paylaştı.

SİZ TERLİĞİ NE RENK GÖRÜYORSUNUZ?

Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı bu parmak arası terliği beyaz-altın sarısı, bir kısmı ise mavi-siyah olarak algılıyor. Bu konuda sosyal medyada büyük bir tartışma var. Peki siz terlikleri hangi renk kombinasyonuyla görüyorsunuz?

Geçen yıl Şubat ayında 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr’da yayınlanan elbise fotoğrafı, rengi yüzünden tüm dünyayı ikiye bölmüştü. Kimileri onu mavi-siyah, kimileri ise beyaz-altın sarısı olarak görüyordu.

İŞTE BİLİM İNSANLARININ GÖRÜŞÜ!

Elbise fotoğrafının kahverengi ve mavi piksellerden oluştuğunu söyleyen bilimadamları, görüş farklılığının, iç ortam ve dış ortam ışığını işleme alışkanlığına bağlı olarak, beynin ışık süzgecinden kaynaklandığını belirtti.

Konuya ilişkin 300'ü elbiseyi ilk kez gören bin 400 kişiyle yapılan bir çalışma, insanların elbiseyi “mavi-siyah”, “altın sarısı-beyaz” ve daha küçük bir kitlenin de “kahverengi-mavi” gördüğünü ortaya koymuştu.