BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu telefon hayal kırıklığı yarattı

Teknoloji gündeminin sıklıkla değişmesini sağlayan yeni çıkan akıllı telefonlar farklı özellikleri ile kullanıcıları etkilemeye çalışırken bu alandaki son atak HTC ‘den geldi.

Abone ol

HTC , tanıtımını yeni gerçekleştirdiği ve dünyadaki selfie akımının rüzgarından faydalanmak istediği akıllı telefonu HTC Desire Eye modeli ile ilk görüşte önde bulunan 13 MP’lik kamerası ile akıllı telefon severleri heyecanlandırmayı başarsa da diğer teknik özellikleri ile akıllarda büyük soru işaretleri yarattı.

HTC Desire Eye , 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekrana sahip olmakla birlikte 2.3GHz’de çalışan dört çekirdekli Snapdraogn 801 işlemci’ye sahip. 2GB RAM, 16GB “ARTTIRILABİLİR” hafıza, 13MP arka kamera, Android 4.4.4 ve 2.400mAh kapasiteli bir pil ile alıcılarını bekliyor.

Yazının başında da belirttiğim gibi ilk olarak 13 MP ön kamerası ile dikkat çeken HTC Desire Eye ,peşi sıra gelen teknik özellikleri ve tasarımı ile meraktan öte soru işaretleri uyandırıyor. 2.000 TL sınıfında sahaya çıkacak olanHTC Desire Eye telefonun ön bölümünde bulunan selfie kamerasının rehavetine kapılmış olmalı ki hafıza ve pil gücü konusunu gözden kaçırmış.

htc-desire-eye.jpg

HAFIZASI YETERSİZ


Türkiye standartlarında 2.000 TL’nin oldukça yüksek bir çizgi olduğuna sanırım kimsenin itirazı yoktur. Bu fiyat seviyesinde satın alınan ürünlerin ise tüketicisine büyük ölçüde doygunluk sağlaması gerektiği oldukça normal bir beklentidir. Bu bağlamda markaların peş peşe çıkarmış oldukları akıllı telefonların fiyatları hemen hemen aynı tutuluyor olsa da donanımsal ve yazılımsal özellikleri bakımından ya telefonlarını bir adım öne çıkarıyorlar ya da fiyatını rakiplerinin altında tutarak rekabetlerini sürdürüyorlar.

HTC Desire Eye ‘a geldiğimizde ise 13 MP’lik selfie kamerası ile akıllı telefon severlerin ağzına bir parmak bal çalınsa da 16 GB ‘lık hafıza bu kameralar için oldukça yetersiz kalacak ve tüketiciye fazladan SD kart masrafına sebep olacaktır. Tüm bunların yanında 5.2 lik bir Full HD bir ekran, fotoğraf ve video’nın aktif kullanımını düşündüğünüzde ise yepyeni kutusundan çıkardığınız HTC Desire Eye ’ı bir gün zor kullanacaksınız anlamına geliyor.

HTC şuan akıllı telefon pazarının en iyi markalarından biri olsa da her markanın zaman zaman düşütüğü hataya görünen o ki Desire Eye modeli ile düşülmüş.

HTC Desire Eye ‘ın detaylı incelemesini, iyi ve kötü yanlarının ele alındığı inceleme