BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

İTEO ile İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında hizmet veren turkuaz renkli çevreci Tesla taksiler vatandaşlardan ilgi gördü.

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kentte devreye alınan elektrikli taksilerle ilgili, "Dünyada bu aracı taksi olarak kullanan ilk ülkeyiz. Şu anda bu araçlardan 2 tane var ama 4 tanesi daha gümrükte. Bir yıl içinde yüzlerce turkuaz taksinin şehirde dolaşmasını hedefliyoruz." dedi. İTEO ile İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında hizmet veren turkuaz renkli çevreci Tesla taksiler vatandaşlardan ilgi gördü.

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kentte devreye alınan elektrikli taksilerle ilgili, "Dünyada bu aracı taksi olarak kullanan ilk ülkeyiz. Şu anda bu araçlardan 2 tane var ama 4 tanesi daha gümrükte. Bir yıl içinde yüzlerce turkuaz taksinin şehirde dolaşmasını hedefliyoruz." dedi.

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

Turkuaz taksi şoförlerinden Hakan Akyol, 15 yıldan bu yana taksi şoförlüğü yaptığını belirterek, yaklaşık bir aydan bu yana turkuaz taksi şoförü olarak mesleğini sürdürdüğünü kaydetti. Akyol, turkuaz taksiyi almadan önce bazı tereddütleri olduğunu aktararak, şunları söyledi:

Bu taksiye binmek için randevu alıyorlar

"Yüksek tarifeli bir araç olduğu için talep olup olmayacağını bilmiyorduk. Fakat günler geçtikçe bunun bize farklı şekilde döndüğünü gördük. Durakta başka taksi olmasına rağmen 40-45 dakika boyunca bu turkuaz taksiye binmek için sıra bekleyenler var. Rezervasyon yaptırdıklarını gördük. Konforlu bir araç, yüzde 15 tarife farkı bulunuyor, buna rağmen müşterilerimiz oldukça memnun. Talep de fazla, yetişmeye çalışıyoruz. Güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. Durakta olmadığımız zaman sırf bu araca binmek için müşterilerin beklediğini görüyoruz. Oteller de özellikle turistik geziler için bu aracı sıkça tercih etmeye başladı. İstanbul turu yapmak isteyenlere de hizmet veriyoruz. Bu yönde talepler de oldukça yoğun. Zaman zaman trafikte fotoğraf çektiriyorlar."