BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'a inanılmaz iftira

Facebook ve Twitter'da Erdoğan'ın hiç söylemediği sözler söylenmiş gibi gösterilerek Başbakan'a küfür ve hakaretler yağdırılıyor..

Abone ol

İNTERNETHABER / Sosyal paylaşım ağları Twitter ve Facebook şu sıralar inanılmaz bir iddiayla çalkalanıyor. İddiaya göre Erdoğan örtünmeyle ilgili bir konuşmasında, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz ev ise ya satılıktır ya da kiralık!" diyerek örtünmeyen kadınları kiralık ya da satılık olarak niteliyor.. Ancak bu sözün Erdoğan'ın ağzından çıktığına şahit olan ne bir canlı var, ne bir gazete kupürü ne de TV haberi.. Sözler tamamen hayali olmasına rağmen  Facebook ve Twitter'da bu sözleri okuyanlar Başbakan'a hakaretler yağdırıyor.

Kars'taki bir heykel için kullandığı "Ucube sözü" nedeniyle günlerdir tartışma konusu olan Başbakan Erdoğan, bu kez de ağzından çıkmayan bir söz yüzünden küfür ve hakaretlerin hedefine oturtuldu.. Sosyal paylaşım sitelerinde bazı art niyetli kişilerin fısıltı şeklinde duyurduğu "Erdoğan örtüsüz kadınları perdesiz eve benzetti ve 'Perdesiz ev ya satılıktır, ya da kiralıktır' dedi sözleri adeta deprem etkisi yarattı..

Dalga dalga yayılan bu sözlere tepkiler gecikmedi. Olayın aslını araştırma gereği dahi duymayan bazı Facebook kullanıcıları, bir grup açarak onlarca kişiyi bu gruba üye yaptı. O üyelere bu hayali sözler jet hızıyla ulaştırıldı ve Erdoğan ağzından çıkmayan bu sözlerden dolayı adeta sanal ortamda linç edildi. Galiz küfür ve hakaretlerin birbiri ardına sıralandığı grupta, kapalı kadınlara da ağır hakaret içeren bir benzetmede bulundu.

Kullanıcalardan bazıları, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz ev ise ya satılıktır ya da kiralık! " diyen Erdoğan'a hatırlatırız. Perdeleri kapalı ev de ya mapushanedir, ya da ke.hanedir" mesajı gönderdi.

 İşte o gruptan seçtiğimiz en az hakaret içerikli  çirkin mesajlardan bazıları;

- terra rossa: başım açık :) eyvahhhh namusum gitti :) eyvahh... Edison'un kemikleri sizliyordur şimdi. ampulü bulmakla hata etti :)

- anatholya: BİR GÜN BİRİLERİ DÜNYA TERSİNE DÖNECEK DEDİĞİNDE KİMSELER İNANMAMIŞTI . BAK BİR ZAMANLARIN EN BÜYÜK İCADI AMPUL ŞİMDİLERİN KARA ZİNDANI OLUYOR...

- JacobTheLiar: Dünya neler gördü. bu hiç bir şey değil. neden abartıyorsunuz bu kadar anlamıyorum.

- A schopenhauer: Ben satılık ve kiralığım allahına kadar...

- neyira: Bu sözü gerçekten başbakan mı söyledi bilmiyorum ama cidden söylediyse ağır konuşmuş, haddini aşmış.

BİR TEPKİ DE MEDYAYA

Sadece Başbakan'a değildi tepkiler. Twitter ve Facebook kullanıcıları, medyayı da hedef alarak, bu hayali sözlerin neden haber yapılmadığını sorguladı ve medyayı satılmışlıkla suçladı..

BAŞBAKAN SÖYLEDİ Mİ?

Yapılan araştırmalarda Erdoğan'ın ağzından çıkan böyle bir sözün izine rastlanmıyor. Google ve Yahoo başta olmak üzere tüm arama motorlarında yapılan araştırmalar sonuç vermezken, bu hayali sözün kim ve kimler tarafından internet alemine yayıldığı ise şimdilik sır..