BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL

Bu sergi çok başka 14 Şubat sevgililer gününe özel

14 Şubat sevgililer günü yaklaşıyor. Sevgililer ne hediye alacaklarını merak ediyor. Sevgililer günü hediyeleri erkeklere ve kadınlara göre farklılık gösteriyor fakat bu sergi çok başka.

Abone ol

14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırlanan ve çeşitli ülkelerden toplanan aşk, ölüm ve ayrılık hikayelerinden geriye kalan objelerin yer aldığı, "Aşktan Geriye Kalanlar" adlı sergi, İstinye’deki bir alışveriş merkezinde açıldı.

Hırvatistan’da ilk kez açıldığı 2006 yılından bu yana 28 ülke, 44 şehri dolaşarak gelişen koleksiyonuyla eski sevgililerden kalan hikaye ve yadigarların ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu serginin küratörlüğünü Hırvat sanatçılar Olinka Vistica ve Drazen Grubisic yaptı.

Sergiyle ilgili açıklama yapan Vistica, sergi fikrinin Grubisic ayrılıkları sonrasında ilişkilerini anlamlandıracak bir sanat projesi olarak hayata geçirildiğini, bir anlamda kendi aşk hikayelerinin bitimiyle doğduğunu anlattı.

Sergideki her objenin ayrı bir hikayesi olduğuna dikkati çeken Vistica, "Objelerden biri favorim demek çok zor olur. Bazısı komik, bazısı çok güçlü, bazısı daha dramatik hikayeler. Bizi en çok etkileyen parçalardan biri, Atatürk Havalimanındaki terörist saldırıda nişanlısını kaybetmiş bir kişinin bağışladığı gelinlik." dedi.

JEHAN BARBUR BUGÜN KONSER VERECEK

Bağışlanan objelerin, İstanbul’dan sonra kalıcı koleksiyon olarak dünyayı dolaşacağı sergi kapsamında, 5 Şubat Pazar günü saat 17.00’de sanatçı Jehan Barbur konser verecek Sergi 19 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.