BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu şehit babası tam 102 yaşında

Oğlu Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düştü... Bursa'da yaşayan şehit babası tam 102 yaşında...

Abone ol

Oğlunu Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit veren 102 yaşındaki Remzi Mohal, oğlunun fotoğrafını yanından hiç ayırmıyor.

Bursa'da yaşayan 102 yaşındaki şehit babası Remzi Mohal, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda oğlunu şehit verdi. 21 yaşındaki Atay Mohal'ı tezkeresine 70 gün kala kaybettiğini belirten Mohal, oğlunu bir türlü unutamadığını söyledi.

Şehit oğlunun fotoğrafını cüzdanında taşıdığını belirten Mohal, "Oğlum Kıbrıs Harekatı sırasında ilk çıkartmada hayatını kaybetti. Vatani görevini başarıyla yapan ve 70 gün sonra kavuşağım oğlumun şehit düştüğünü duyunca şok oldum. Yaklaşık 35 sene geçmesine rağmen oğlumun resmini yanımdan asla ayırmıyorum. O benim ilk göz ağrım. Vatan sağ olsun" dedi.

"ATATÜRK İLE 3 KERE KARŞILAŞTIM"

Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneği'ne üye olan Mohal, Mustafa Kemal Atatürk ile 3 kere karşılaştığını belirtti. Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da Atatürk'ü gördüğünü dile getiren Mohal, Balıkesir'de Atatürk ile görüştüğünü söyledi.

İran'dan gelen misafiri ile beraber İzmir'e trenle giderken Atatürk'e, "Paşam nereye gidiyorsun?" diye seslendiğini kaydeden Mohal, "O da bana gülümseyerek cevap verdi. Onu görünce çok neşelendim. Dünyalar benim oldu. Ardından 1-2 sene sonra Bursa'da Merinos Fabrikası'nı incelerken Atatürk'ü bir kez daha gördüm. Son olarak da gezmek için gittiğim İstanbul'da Atatürk'ü gördüm. Etrafı çok kalabalıktı. Yanına yaklaşamadık" şeklinde konuştu.

"HER SABAH SÜT İÇERİM"
Asırlık ömrünü sağlıklı yiyeceklere borçlu olduğunu ifade eden Mohal, her gün sabah kahvaltısında mutlaka süt içtiğinin altını çizdi. 3 öğün yemeğini aksatmadığını ifade eden Mohal, "Her sabah mutlaka süt içerim. Yanında da beyaz peynir yerim. İçki içmem. Yoğurt ve muz yemeden asla uyumam. İçkiyi ağzıma sokmam. Dondurma falan ya da yemem. Bol bol meyve tüketirim. 1 asır boyunca hayatta kalmamı bunlara borçluyum" ifadelerini kullandı.

Şehit babası Mohal, Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneği'ni ziyaret eden Bursa Valisi Şahabettin Harput ile de görüştü. Vali Harput, şehit babası ile bir süre sohbet ettikten sonra, elini öperek dernekten ayrıldı.