BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu saatleri hatırladınız mı?

Akıllı saatler yeni ama bileğinizde oyun oynamak hiç de yeni bir konsept değil, Nintendo firması bunu 30 sene önce zaten yapıyordu.

Abone ol

Eğer hala akıllı saat haberlerinden sıkılmadıysanız, bu sefer işin eğlenceli bir tarafından bakacağız. Bu aralar hem Android Wear platformu kullanan akıllı saatlere, hem de Apple Watch ürününe en gerekli şeylerden biri oyunlar.

Canınız sıkılınca iki dakika oyun oynamak kim istemez ki? İşte Nintendo 1980’lerin sonunda insanlara bu fırsatı veriyordu.

ABD’de Nelsonic firmasının markası ile çıkan lisanslı oyunlu saatler arasında neler yok ki? En klasik Nintendo oyunları olan Zelda, Donkey Kong, Tetris, Star Fox, Super Mario Bros., Frogger, Ghostbusters, Q*Bert hep bileklerdeki yerlerini almışlardı.

Genelde 2-3 butonlu ve çok basit oynanışa sahip bu oyunlu saatler, o zamanın çocuklarının şimdi sevgiyle andıkları ürünlerden.

bu-saatleri-hatirladiniz-mi.jpg

Eski elektronik cihazlarla ilgilenen Vintage Computing web sitesi, 1990’larında başında 20 Dolar’a satılan bu oyunlu saatlerin şimdi piyasada olsa 40 Dolar civarında satılacağını hesaplamış. Ama bu saatlerin eskilerini eBay’da 70-100 arası fiyatlarda bulmak mümkün olabiliyor. Ama yakın zamanda Android veya Apple akıllı saatlerde emülatör çalıştırılıp, eski güzel oyunlu günleri tekrar yad etmek mümkün olabilir diye düşünüyoruz.

Günümüzde akıllı saatler konuşulurken çok değil bundan 20 sene öncesinin en popüler saatlerinden olan oyun saatlerine göz atmak ve geçmişe kısa bir yolculuğa çıkmak için