BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu robot insanlığını sonu olacak bakın ne yapıyor

Yıllardır geliştirilen ve her geçen gün yetenekleri artan Atlas isimli robotun son görüntüleri yayınlandı. Atlas'ın artık çok rahat bir şekilde takla atabildiği görülüyor!

Alphabet, Boston Dynamics‘i geçtiğimiz Haziran ayında SoftBank’a sattığından beri Atlas hakkında herhangi bir video görmemiştik. Geçtiğimiz günlerde firma SpotMini adında yeni robotunu göstermiş olsa da bizim gönlümüzün biriciği Atlas’tan haber yoktu… Şimdiye kadar!

Atlas’ın gelişimi açıkçası robot ve robotik teknolojileri açısından inanılmaz. Paylaşılan son videosuna baktığımda Atlas’ın jimnastik hareketlerini o kadar akıcı ki şaşırmamak elde değil. Artık engellerin üzerine rahatlıkla atlayabilen Atlas’ın akıcı hareketlerine ek olarak artan denge ve stabilizasyonunu da söylememiz gerekiyor. Atlas’ın asıl büyük ölümcül vuruşu ise arkaya doğru ters takla hareketi oldu.

------------------------------------------------------------------------------

(Ulusal yayın yapan internethaber.com sanal ortamda haberciliğe başlayan ilk haber sitelerinden biridir. Türkiye'nin tanığı pek çok isim yazar kadrosunda yer almakta. Okur yorumlarının yanı sıra açık görüş köşesinden mesleki yazılara ve blog yazarlarına yer vermektedir. Açık görüşte 20'ye yakın uzman yazar olarak yer almaktadır. 60 kişilik bir haber kadrosuna sahip olan internethaber.com, 2000 yılında İnternethaber Yayın Grubu adı altında faaliyete başladı. İstanbul Beşiktaş'ta ofisi bulunan İnternethaber Yayın Grubu bünyesinde tematik özellikli 12 site yer almaktadır. 24 saat kesintisiz haber yayını yapan internethaber sitesinde güncel haberler ile birlikte, politika, sağlık, magazin, spor, memur ve eğitim ile son dakika haberleri yer alıyor.)

Sitene Ekle