BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  DÜNYA

Bu resimlerle Pirelli'yi solladı

Dünyada yıllardır özellikle United Colors Of Benetton firmasının tanıtımı için hazırladığı birbirinden çarpıcı fotoğraf kareleriyle gündeme gelen Toscani bu takvimi ile şaşırttı

Abone ol

TÜM dünyada yıllardır özellikle United Colors Of Benetton firmasının tanıtımı için hazırladığı birbirinden çarpıcı fotoğraf kareleriyle tanınan Oliviero Toscani, bu kez Bitkisel Tabaklanmış Orjinal İtalyan Derisi Konsersiyumu adına hazırladığı bir takvimle gündeme geldi. Takvimde modellerin vajina resimlerini kullanan Toscani, bu projeyle her yıl büyük olay yaratan Pirelli takvimini gölgede bıraktı.


Toscani'nin hazırladığı takvim İtalya'da "sanat olayı" olarak nitelendirilirken, deri üretimiyle tanınan Floransa'dan Toscani'ye tepki gösterildi. Toskani'nin takvimin her ayı için farklı bir model'in sadece vajinasını fotoğraflamış olmasını "provakasyon" olarak nitelendiren Floransa Belediyesi Eğitim'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Rosa Maria di Giorgi, "Yıkıma dayalı bir provakasyondan başka bir şey değil. Toscani gibi bir sanatçının bu tür bir yöntem kullanması kötü örnektir. Sözkonusu projenin bir an önce sonlandırılması şağrısında bulunuyorum" dedi.

Toscani ise, haftalık CQ dergisine demeç veren Toscani ise, takvimde obje olarak vajinayı kullanmasını "otantik olması" şeklinde açıkladı. Toscani ayrıca, "Herkesin arzuladığı objeler, özellikle hiç bir arzuya sahip olmayanlar üzerinde her zaman problem yaratır. İlk insanın varoluşundan itibaren, vajina bir giz olarak kaldı. Vajina bir taraftan rahatsızlık verirken, bir taraftan harekete geçiriyor. Herkesin hayatı bu noktadan başlıyor. Ayrıca son derece otantik" diye konuştu. Toscani en son idam ve manken hastalığı olarak bilinen anoraksiyaya karşı hazırladığı kampanyalarla gündeme gelmişti.