BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  GÜNCEL

Bu PTT şubesinin kasasında para yok!

Emekli maaşlarını almak için PTT şubesine giden vatandaşlar, yaklaşık 2 aydır 'kasada para yok' cevabı ile karşılaşıyor

Abone ol

Emeklilerin en yoğun olduğu şehirlerin başında gelen Aydın’da emekli maaşını PTT’den alan vatandaşlar kurumun bazı uygulamaları nedeniyle mağdur olduklarını söylüyorlar.

'KASADA PARA YOK'

Maaşlarını çekmek istediklerinde Aydın PTT Müdürlüğü’nde uzun süre ‘Kasada para yok’ denilerek bekletildiklerini iddia eden emekliler, yetkililerin Aydın’da yaşanan bu sorunu çözmesi istediler.

Aydın’da sorun yaşayan emeklilerden Osman Pakyürek, emekli maaşını özel bankalardan ziyade devletin para kazanması için bizzat devlet kurumu olan PTT’den almayı tercih ettiğini ancak yaşadıkları karşısında çok üzüldüğünü belirtti.

ekran-resmi-2012-06-28,-9.57.26-am.png

2 AYDIR BÖYLE

PTT’de emeklilerin kendi paraları ile eziyet gördüğünü belirten Pakyürek, 2 aydır yaşadığı sorunun çözümü için Aydın PTT Müdürlüğü yetkililerine de müracaat ettiğini, müracaatına rağmen ‘Kasada para yok’ uygulamasının halen devam ettiğini iddia etti.

"KURUMUN ATM'Sİ BOZUK ORADAN ÇEKEMİYORUZ"

Devlet tarafından emeklilerin maaşının gece 24:00’te ilgili kurumların hesabına aktarıldığı belirten Osman Pakyürek, “Sabah maaşımızı almak için PTT’ye gidip sıra numarası alıyoruz. Bir süre bekleyip sıramız geldiğinde ilgili memur maaş çekecek olan kişiye ‘Kasada paramız yok bekleyeceksiniz’ yanıtını veriyor. Bu arada para yatıracak olanların işlemleri yapılıyor, bizim gibi emekli maaşı alacak olan kişiler ise uzun süre sırada bekletiliyor. Günlerdir bozuk olduğu için maaşımızı kurumun ATM’sinden de çekemiyoruz. PTT’nin uyguladığı bu yöntem nedeniyle Aydın’da PTT’den emekli aylığı alan kişi olmak adeta işkenceye döndü” diye konuştu.

ekran-resmi-2012-06-28,-9.58.28-am.jpg

İddialarla ilgili, PTT Aydın Merkez Şubesi yetkilileri tarafından daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.