BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  EKONOMİ

Bu proje 13 bin kişiye iş sağlayacak

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, hazırlanan Tekstilkent Projesi'nin hayata geçirilmesiyle 13 bin kişiye istihdam alanının oluşacağını söyledi.

Abone ol

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan , VATSO Genel Sekreteri Serap Şenol ve Tekstilkent Projesi birim sorumlusu ve teknik heyetiyle, Van -Gürpınar karayolu güzergahında yapılacak projenin alanında incelemelerde bulundu.

Nadiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ilk etabının 300 dönümlük arazi üzerinde kurulacağını belirterek, burada 45 fabrikanın yer alacağını ve istihdam edileceklerin büyük bölümünün kadınlardan oluşacağını ifade etti.

Projenin Van'ı tekstil ve konfeksiyon ürünleri üretim merkezi haline getireceğini kaydeden Nadiroğlu, ''Proje genç nüfusun, farklı bölgelere göçünü engelleyecek. Göçle gelen nüfusun sosyal entegrasyonu sağlanacak. Türkiye'nin doğusunda bulunan komşu ülkelere, tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatı artacak. Ayrıca tekstil ve konfeksiyon üretimiyle ilgili yan sektörlerin de gelişimi sağlanacak, istihdam da artacak'' dedi.

YOĞUN İLGİ VAR

Büyük giyim firmalarının projeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Nadiroğlu, şimdiye kadar 50'den fazla firmanın kendilerine müracaat ettiğini söyledi.

Nadiroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Tekstilkent Projesi 2 etaptan oluşacak ve toplam 575 dönümlük arazi üzerinde kurulacak. 180 bin metrekare kapalı alanda 61 fabrika yer alacak. İstihdam için oda bünyesinde 'Tekstilkent Birimi' kuruldu. 50 yıllık öngörüyle hazırlanan projede, banka ve kargo şirketlerinin şubeleri açılacak. Burada faaliyet gösteren firmalar için eleman yetiştirilecek bir mesleki okul, cami, polis merkezi, market ve toplantı salonu gibi sosyal donatılar da yapılacak.''

Nadiroğlu, önümüzdeki günlerde su, kanalizasyon, elektrik ve arıtma merkezi ihalesini alan firmaların da çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.