BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95

Bu otelde herkes mutlu

İnternethaber turizm uzmanı ve turizmin 'ayaklı google'u Alper Tekbaş mutluluğun adeta resmini çiziyor...

Antalya’da dünden bugüne büyüyen turizm yatırımlarının geçmişindeki gerçek aslında Antalya bölgesindeki Side,Manavgat,Alanya,Antalya merkez sahil bölümünün turizmde

değer kazanmasıyla birlikte ailelerinde dededen toruna ekonomik durumunun belirlenmesinde de büyük bir etken oldu.

Antalya’da her ne kadar tarım ve seracılık  özellikle Finike ve Kumluca bölgesinde önemli bir gelir kaynağı da olsa turizmin tüm bölge ve ülke ekonomisindeki gücü tartışılmaz. 

Antik zamanların kenti

Mitolojide bereket ve doğurganlığı sembolize eden narla özdeşleşmiş Side yaşayan bir antik kent.Turizme kazandırılmış traklarla tarihi Side yolu,Side müzesi,mimari yapısı farklı Side Antik Tiyatrosunu içine alan keyifli bir traktör yolculuğundan sonra ortalama 10 dakikalık Side çarşısı yürüyüşü sonrası Side’yle tüm dünyada özdeşleşmiş Apollon Tapınağında gün batımını izlemek bir Side klasiği… 

Bir Devrin Kaderi

Bir Katıra Tarla !

Mehmet Kiraz Dedenin Öyküsü  

Eskiden Antalya bölgesinde halk turizmle değil tarımla geçindiği için ve katırda ormanda,dağlık bölgelerdeki ağaç işleri ve taşımacılıkta katır çok önemli bir yük havyanı olduğu için değerine de paha biçilmiyor tabi Mehmet Kiraz dede de deniz tarafı bataklık sazlık kumda bir şey yetişmiyor diye dağlık bölgelerden arazi alıyor ve bir katıra bir tarla misali yatırımlarını o günün şartlarında böyle değerlendiriyor.şimdiki torunlar otellerde görev yaparken bir yandan da dedelerimiz buraları satmasaydı belki de patronduk diye iç çekmiyor değil. 

Yollar ikiye ayrılıyor 

Özellikle Antalya Serikten Alanya’ya kadar uzanan sahil şeridinde daha çok kurumsal firmalardan ziyade patron aile çalışanı odaklı tesisler ön plana çıkıyor. 

Sizce Kız  Çocuklarımı,Erkek Çocuklarımı  Yoksa Damatlar mı Daha Şanslı?
 

Bölgenin geleceği tarıma dayalı olduğu düşünüldüğü için aile büyükleri erkek çocuklarına iç bölgeleri,ot bitmeyen kumların olduğu yer diye tabir ettikleri deniz kenarı bölgeleri kız çocuklarına veriyor. 

Niden Nişlen ?Nasılsın Nereye gidiyorsun ? 

Şanslı damatlardan ileriyi görenler özellikle 1990/2000 yılları arasında turizmde başarılı oldu.

Halk arasında hep konuşulan paylaşılan ve Antalya da sıkça anlatılan bu gerçeği de sizlerle paylaşmak istedim. 

Turizmin Örnek Belediyeleri 

Çolaklı-Evrenseki-Ilıca-Side- sahil şeridi ortalama 6 km bir yürüyüş mesafesiyle kış turizminde de Antalya‘da ki turizm hareketliliğinin öneminin çoğalmasında büyük bir katkı payı sağlayabilir ve bu doğrultuda Evrenseki belediyesi otellerle olan iyi işbirliği ve dayanışması sonucu mobese kameraları bisikletle gezen güvenlik elemanları sahiller herkesindir sadece otellerin değil halkındır felsefesiyle halk için ayrılmış plajlar, restauran,duşuna şezlonguna varana kadar yaya yolu kay kay yolu bisiklet yolu ayrı ayrı düşünülerek bu tarzı Side ve Çolaklı belediyelerinin de devam ettirmesiyle çok yönlü

Kullanılabilir bir sahil şeridi çıkarılmış.

‘Ne kadar uzağı görebiliyorsanız,o kadar yakınız size ve düşlerinizi hiç terk etmedik’ sloganlarıyla bölge turizmine ve halkına hassasiyetini gösteren Ilıca Belediyesini de en kısa sürede sahil şeridinin tamamlanmasına önem vereceğini düşünüyorum.

İşte böyle… 

Karpuz Kabuğu Denize düştü 

Deniz mevsimi Güney bölgelerinde çoktan geldi su sıcaklıkları giderek artarken tatil planları da yapılıyor.

Bu hafta sizlerle paylaşacağım oteller sıcak ve samimi yürekten misafir memnuniyeti anlayışıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

İşte Monachus Efsanesi


Neden Monachus ?

Monachus Akdeniz foklarına verilen genel isim.ne yazık ki sayıları çok az olan toplamda iki bin üç bini geçmez Türkiye, Yunanistan ve  İtalya’da var. Şuanda Bergama dikili Foça kıyıları,katrancı ve Fethiye koylarında tüm sevimlilikleriyle dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.işte Monachus otellerinin ismi de personelinin sempatikliği doğallığı ve özverili hizmet anlayışıyla bütünleşiyor..

Gülen yüzler herkesi selamlayan ve altın gibi parlayan kalpler 12 yıldır Türkiye tatillerinde dünyanın dört bir yanından gelen  tatilcilerin sürekli artarak tercih sebebi oluyor. 

Monachus otellerinin yönetim kuralı üyesi Cenk Beyin dostlarım dediği ve dünyanın dört bir yanından gelen Monachus kartları ve sevimli fok oyuncaklarıyla ifade ettiği misafirlerinse

Doktor Cenk  diye  plajda voleybol oynadığı Türk gecelerinde birlikte showları alkışladığı kendilerinden ayırmadığı isim. Elinde sağlık çantasıyla gerektiğinde misafirlerinin her derdine koşarak oda Monachus ailesinin alçak gönüllü lideri ve bir çevre gönüllüsü aynı zamanda TUÇEV’in de Antalya sorumlusu. 



Caf Caf değil Gerçek Hizmet,İmitasyon Ürün değil  Her şey Hodri Meydan Anlayışı 

Domatesini,biberini,sebzesini,meyvesini kendi üretiminden organik olarak misafirlerine sunan ve aynı  zamanda tema geceleriyle Türk ve Dünya mutfaklarını en iyi şekilde servis eden bir hizmet anlayışıyla kendini ifade eden bir otelcilik anlayışı… 

Monachusların başarısındaki en büyük etkenlerden biriside kendini iyi ifade etmesi …

Olağan üstü, süper delux, ultra, mega vs iddiaları yok. İpekten çarşafları, altın kaplama banyo bataryaları, atlas perdeleri, 250m2 odaları yok,villaları yok ama bir ruhu bir duruşu var kendine özgü gösterişsiz ve yalın. 

Logosunda Çocukların Gözdesi 

Çocuklu ailelerin tercih edebileceği bir atmosfer ,oyun alanları ve çocuk animasyonlarıyla Monachus’u ön plana çıkarıyor. Tek erkeğin kabul edilmediği tam bir aile oteli. 


 
Ben Misafir Olsam… 

Kendini misafirin yerine koyan ve bu doğrultuda en üst kademeden en alt kademesine 12 yıldır  çalışan ekibin servis istikrarı kalite geliştirme ve misafir devamlılığını sağlamak zevkli ve neşeli bir tatil suna bilme açısında büyük bir önemi var.

Monachusların açılışından bugünlere gelişine kadar alışılmış genel müdür anlayışını  kırarak birebir misafirlerinin yanında olmaktan keyif duyan Arkın Ur’un ifadesiylede ve reception da misafir tesise girdiğinde Kuzey’i her yıl karşısında görmesi bara indiği zaman barmen Ahmet in her zamanki içeceğinden hazırlaması, pırıl pırıl odaları, tertemiz sabun kokan otel alanlarıyla temizlik anlayışının titiz ve özverili Özer’i   bizim can damarımız yegane misafirimiz bu tesisin ev sahipleri  de  Türk misafirlerini bekliyoruz diyen Perihan ‘ı Mustafa sı ve tüm ekibiyle sevgiye dayalı dostluk anlayışıyla mutlu bir tatil için Monachus’a can veriyorlar. 


Gala gecesinin daimi simaları 

Sahilde verilen gala yemeğinde otele değişik zamanlarda tekrar tekrar gelmiş birbirini tanımayan 300 e yakın otel misafiri geleneksel Monachus gecelerinde bir aradaydı.

Özenle hazırlanan akşam Yemeği sonrası yakıla Monachus ateşleriyle sahnede alkışlar arasında müthiş bir animasyon performansı gösterende Managment show diye bilinen muhteşem show un kahramanları otelin yönetim kadrosuydu.  

Yoksa Anadolu Ateşimi Sahnede 

Dünyaca ünlü dans grubumuz Anadolu Ateşinin dansçıları gibi özverili ve istekli animasyon ve dans ekibi muhteşem bir Türk gecesi yaşattı misafirlere.

Gecenin sonunda el ele geleneksel Türk müzik ve motifleri eşliğinde Mevlana sevgisi ve hoşgörüsü  Monachus’u sardı.  

Dışbükey Aynaların Farkı  

Özellikle şıklığına ve zarafetine önem veren bayan misafirlerin detay olarak dikkatlerini çekecek ve kullanım ayrıcalığını yaşatacak bir ayrıntı…

Neden mi dışbükey aynalar derseniz çünkü bayanlar ayakkabılarını bile görmek ister.

Çok ihtişamlı ve lüks olmamakla birlikte en ince ayrıntılarda unutulmamış.başlangıçta bir şeye benzetemediğiniz yada hadi canım bumudur yani diye düşündüğünüz gösterişsiz gayet sıradan gibi görünen bir otel ama içinde yaşattıklarıyla tesise girdikten sonra mutlu olup tüh tatilim bitti diyebileceğiniz bir yerdesiniz.  

Sonrasına Bakın 

Aslında tatilin iyi geçip geçmediği eve dönüldüğünde belli olur eğer memnun kalmasanız ne bir daha o otele gidersiniz nede tavsiye edersiniz ve bu ister Hollandalı ister alman ister Rus ister .Türk olun hiç fark etmez tatilin özüdür. 

Monachus Calimera Otel  

Monachus Calimera Oteli 12 ay boyunca açık olmakla birlikte Avrupa da en çok tercih edilen oteller arasında. Manachus Parksa yine aynı kompleksin içinde olmakla birlikte  misafirlerinin hizmetinde. 

Gözümde büyütmem ille denize sıfır olsun demem çok geniş  bir alanda ağacı ormanı  çok yokmuş  çok lüks konforlu değilmiş demiyorsanız salaş mütevazi ekonomik ailenizle ve çocuklarınızla baş başa bir tatil için Monachus’u düşünebilirsiniz. 

Şimdiden tatil yolunuz ve şansınız açık olsun  iyi tatiller…