BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Bu nasıl bayram kutlaması!

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun, ilçenin farklı noktalarındaki bilboardlara, 'Kasabanın şerifi' imzasıyla astırdığı bayram afişleri afişler tepkilere neden oldu.

Abone ol

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun bilboardlarda astırdığı afişlerde hemşerilerinin bayramını kutlama tarzı tepki topladı.

’Kurban olurum size, çöpler poşette. Saatinde’, ’Kurban olurum size, hayvanlar köye’ ve ’Kurban olurum size, kaldırımlar hepimizin’ yazılarına yer veren Belediye Başkanı'nın bilboardlara, 'Kasabanın şerifi' imzasıyla astırdığı bayram afişleri afişler tepkilere neden oldu.

Beşikdüzü CHP İlçe Başkanı Mustafa Gültepe, Belediye Başkanı’nın ’Kasabanın şerifi’ imzasıyla bilboardlara astığı afişlere tepki gösterirken şunları söyledi:

"Burası Teksas mı? Kasabanın şerifi ne demek? Burada bir zamanlar kaymakamla sürtüşmesi oldu. Acaba ondan mı esinlenerek bunu yazdı bilemiyorum. İlçe bu afişlere çok tepkili. Yazacak başka bir şeyler bulabilirdi. Acemice bir davranış bence. Şerif işi insanların kafasını bulandırdı."

HALK NASIL GÖRÜYOR?

Ancak ilçede 5 gündür asılı bulunan afişlere tepki gösterenler olduğu gibi destek verenler de oldu. Afişlere üzüldüğünü belirten Şahin Güdü, "Kendisine saygımız var ama yanlış bir ifade kullanılmış. Yanlış algılanacak bir yazı. Kasabanın şerifi de ne demek? Oraya adını da yazabilirdi. Üzüldük" dedi. 

İlçede esnaf İsmet Köse ise, afişlerden memnun olduklarını kaydetti. Köse, "Başkanımızın yaptığı her şey güzeldir. Başkan bir şeyler yapmak için uğraş veriyor. Yazılardan memnunuz. Başkanımız milletvekilliği yapmış biridir" diye konuştu.

"ÇOK KÖTÜ VE GEREKSİZ"

İlçeye Kurban Bayramı nedeniyle gelen Tuğba Verep ise, "Çok kötü ve gereksiz. Bir an önce kaldırsalar çok iyi olur. Burası kasaba değil. ‘Hayvanlar köye’ derken neyi kastetmiş anlamadık. Saçma olmuş" ifadelerini kullandı. 

Emekli Dursun Keskin de "Beşikdüzü ülkeye çok kişiler kazandırmış, yüksek mevkilere getirmiş bir ilçe. Buna belediye başkanı da dahil. Onun gibi okumuş bir kişinin bu yazıyı asması çok yanlış. Afişlerde manasız yazılar yer alıyor. Halk anlamıyor. Türkiye eyalet sistemine döndü, kendisi de şerif olarak atandı. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

"DİKKATİ ÇEKMEK İSTEDİM"

Başkan Bıçakçıoğlu, dikkat çekmek amacıyla esprili dil kullandığını ifade ederek, "Bayram mesajında esprili bir dille çevre konularına daha fazla duyarlı olmalarını istedim. Umarım bundan sonra daha dikkatli olurlar" dedi.

Karadeniz insanının esprili oluşu nedeniyle böyle bir dil kullandıklarını anlatan Bıçakçıoğlu, "Benim gözümde Beşikdüzü bir kasaba ve kasabayı da şerif yönetir. İnsanlar köy hayatını burada yaşamaya çalışıyor. Bu şekilde yaşamak isteyenler köylerine dönsün, kalacaklarsa kurallara uysunlar istiyorum. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yaptığı bir ankette Trabzon’da Beşikdüzü eğitim seviyesi en yüksek ilçe ama maalesef kültür seviyesi düşük" diye konuştu.